Naslovna > Automobili > Audi > Q2 > Produžena verzija novog crossovera za kinesko tržište

Audi

Produžena verzija novog crossovera za kinesko tržište

Činjenica je da kinezi teže za nešto dužim automobilima, želje kupaca u najmnogoljudnijoj zemlji na svijetu ovog puta je ispunio Audi...

Novi krosover njemačkog proizvođača dobio je svoju “izduženu” verziju za kinesko tržište, a sada se uz regularni naziv dodaje i slovo “L”. Audi Q2 L duži je od klasičnog modela koji se prodaje u Evropi za nepuna 4 cm, ali je to izgelda sasvim dovoljno da bi se udovoljilo kineskim kupcima.

 

 “Špijunske” fotografije otkrivaju kako izgleda model namjenjen za kinesko tržište, koji je od evropske verzije duži za čitavih 38 mm, od čega se 28 mm odnosi na međuosovinko rastojanje, ukupna dužina L verzije sada iznosi 4.229 mm. Ove promjene će svakako najviše osjetiti putnici na zadnjem sjedištu automobila, koji će imati više prostora za noge. Kada je u pitanju sam dizajn automobila on nije promjenjen u odnosu na standardnu verziju. Kineska verzija će biti dostupna sa 1.4 litarskim turbo benzincem u dvije varjante, slabija stiže sa  131 ks i 220 Nm i jača sa 150 ks i 250 Nm. Sedmostepeni DSG mjenjač sa duplim kvačilom standardan je na oba modela. Automobil će se inače izrađivati u kineskoj fabrici FAW-Volkswagen, dok prodajna cijena Q2 L verzije varira od 32.670 do 40.590 dolara.

 

Datum objave: 23/10/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook