Naslovna > Automobili > Porsche > Cayenne > Proizveden milioniti Cayenne

Porsche Cayenne

Proizveden milioniti Cayenne

Cayenne je došao do jubilarne cifre od milionitog proizvedenog primjerka, a ta titula pripala je GTS modelu u Carmine crvenoj boji za njemačkog kupca...

Iako se ime ,,Porsche“ u prvom planu vezuje isključivo za brze sportske automobile kao što su 911 i Boxster/Cayman, brend je ipak morao ispratiti potrebe tržišta, pa je tako nastao i Cayenne. Danas, gotovo 20 godina kasnije Porsche se može pohvaliti činjenicom da su proizveli milioniti primjerak sportskog SUV-a. Poređenja radi, za istu cifru modelu 911 bile su potrebne 54 godine. Jubilarni milioniti Cayenne sišao je sa proizvodne trake u Bratislavi u Slovačkoj i to u GTS izdanju u Carmine crvenoj boji, a model će pripasti srećnom kupcu iz Njemačke.

 

 


Prva generacija Cayenne modela krenula je u prodaju 2002. godine i nije bilo potrebno puno vremena da ovo postane najprodavaniji model unutar kompanije. Cayenne linija je dodatno procvjetala 2019. godine kada se gami pridružio i vizuelno još dinamičniji coupe model sa padajućom linijom krova. Upravo ovaj model već sada čini četvrtinu narudžbina Cayennea, a u Porscheu tvrde da se sportski SUV vozi drugačije u odnosu na konvencionalno stilizovani model. Šta je to sljedeće čime će Porsche da oduševi fanove nije poznato, ali u kompaniji obećavaju nova uzbudljiva poglavlja.

Datum objave: 11/12/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook