Naslovna > Automobili > Subaru > BRZ > Proizvod uzajamne saradnje japanskih brendova

Subaru BRZ

Proizvod uzajamne saradnje japanskih brendova

Subaru je nedavno najavio novu generaciju modela BRZ, da bi sada njegov dolazak na tržište naredne godine bio službeno potvrđen...

Teaser fotografija prikazuje prednji dio novog BRZ-a, koji će po svemu sudeći usvojiti nove prednje svjetlosne grupe sa dnevnim svjetlom u obliku slova C. Poklopac motora je zaobljeniji, dok su usisnici na prednjem branku širi nego prije. Video najava kompanije prikazuje kako je BRZ dobio novi oblik usisnika za vazduh iza vrata.

 

 

 

Detalji o pogonskoj jedinici su za sada još uvijek tajna, ali BRZ će se izrađivati zajedno sa narednom generacijom Toyote GT 86. Oba automobila bi mogla koristiti dvolitarski četvorocilindraš koji se nalazi u GR Supri za japansko tržište, a u svom najsnažnijem obliku isporučuje 259 KS pri 400 Nm obrtnog momenta.

 

 

Toyota i Subaru su nedavno sklopili dogovor o zajedničkom razvoju novog električnog SUV-ja sa pogonom na sva četiri točka, koji bi na tržištu bio rival Tesli Model Y i VW ID.4. Brendovi su izjavili kako će ove dvije poslovne saradnje razviti i ojačati njihovo partnerstvo na dugoročni period. Naime, Toyota je povećala svoj udio u kompaniji Subaru za 3,17% povećavajući svoje ukupno vlasništvo na 20%.

 

 

U svakom slučaju, ljubitelji japanskih sportskih automobila vjerovano nestrpljivo očekuju izlazak novog Subarua BRZ na cestu...

Datum objave: 06/11/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook