Naslovna > Automobili > Nissan > Juke > Proizvodnja i dalje u Evropi

Nissan Juke

Proizvodnja i dalje u Evropi

Proizvodnja nove druge generacije Nissan Juke započela je u fabrici proizvođača automobila u Sanderlendu, dok kompanija tvrdi da je u to mjesto uloženo 100 miliona funti.

Originalna verzija kompaktnog krosovera izrađena je u fabrici od kada je prvi put puštena u proizvodnju prije 10 godina. Nissan se obavezao da će tamo nastaviti proizvodnju Juke-a uprkos prelasku nove generacije X-Traila u Japan, mada je kompanija upozorila da bi budućnost fabrike mogla biti u sumnji u zavisnosti od ishoda Bregzita. Nissanov evropski šef, Gianluca de Ficchi, rekao je da Juke "predstavlja dalju investiciju u iznosu od 100 miliona funti u fabriku u Sanderlendu i da je dizajniran i proizveden u Velikoj Britaniji za evropske kupce".

 

Nissan je naglasio činjenicu da će oko 70% Juke modela izgrađenih u Sunderlandu biti namjenjeno tržištima Evropske unije, a da je dvije trećine dobavljača zasnovano na EU tržištu, podvlačeći potencijalnu prijetnju odlaganja ili dodatnih troškova prouzrokovanih trenutnim ekonomskim tenzijama između Britanije i EU. Kako bi se pripremio za novi Juke, Nissan kaže da je osoblje prošlo više od 5000 sati obuke. Nissan je takođe ugradio više od 27 novih kompleta matrica u presovalištu ove fabrike i četiri dodatne kabine u lakirnici. 

Datum objave: 11/10/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook