Naslovna > Automobili > Opel > Insignia > Proizvodnja zvanično završava ove godine, dolazi zamjena

Opel Insignia

Proizvodnja zvanično završava ove godine, dolazi zamjena

Opelova linija sa nultim emisijama takođe će uključivati oživljavanje Mante, ali ne kao sportskog kupea. Umjesto toga, biće to električni SUV zasnovan na namjenskoj STLA Medium električnoj platformi i dobiće Vauxhall verziju, za razliku od svojih prethodnika samo za Opel...

Buick je prekinuo proizvodnju Regala još u avgustu 2020. i sada Opel najavljuje da će ekvivalentna Insignia sići s proizvodne trake prije kraja godine. Portparol kompanije je rekao da rivala VW Passata više neće biti za nekoliko mjeseci. "Ukidanje Insignije sa platformom koja se ne može elektrifikovati favorizuje brže povećanje proizvodnje Astre." Predstavljena 2021. godine, najnovija generacija Astre L ponovo se proizvodi kod kuće u Rüsselsheimu umjesto da se sklapa u Poljskoj kao što je bio slučaj s modelom K. Nestanak Insignije uslijedio je nakon Ford Mondea, koji je izašao iz proizvodnje početkom aprila ove godine. Biće zanimljivo saznati šta budućnost ima za Stellantisov drugi automobil u ovom segmentu, prelijepi Peugeot 508.

 

 

 


Zbogom za sada za Insigniju jer je Opel već potvrdio da će biti nasljednika. Tu je i pitanje stila karoserije. Postoje planovi da se Insignia pretvori u raskalašeni crossover sa većim klirensom, ali ne tako visokim kao kod SUV-a. Nije jasno da li će slijediti isti recept koji je Stellantis koristio za Citroën C5 X. Vrijedi napomenuti da je Vauxhall Insignia za Veliku Britaniju obustavljena sredinom maja ove godine kada je kompanija prestala primati narudžbe. U tom trenutku je rečeno da će se proizvodnja nastaviti do jeseni kako bi se riješili zaostaci narudžbi. Vjeruje se da će potpuno novi, samo električni model stići sredinom decenije kako bi pomogao Opelu/Vauxhallu u njegovoj potrazi da postane čist EV brend u Evropi do 2028.

Datum objave: 20/07/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook