Naslovna > Auto moto sport > Promjena na pozicijama iza Loeba

WRC

Promjena na pozicijama iza Loeba

Treći dan utrke u Monte Carlu bio je jednako uzbudljiv kao i prethodna dva, s tim što sada nismo imali nesretnih izlijetanja sa staze

Cesta okovana ledom i snijegom, pravi izbor pneumatika, trošenje živaca u strpljivoj i opreznoj vožnji, mnogo proračunatih poteza i promjena vozača na pozicijama 2 i 3, glavne su odlike trećeg dana utrke u Monte Carlu. Dakle Loeb je još uvijek neuhvatljiv i u odnosu na drugog ima više od dvije i pol minute prednosti.

 

A drugi je Dani Sordo za upravljačem Minija koji pravi rat vodi sa trećeplasiranim Peterom Solbergom koji vozi za Ford. Razlika između ova dva vozača je ravno deset sekundi, pa će na predstojećim dionicama biti izuzetno zanimljivo pratiti rasplet situacije. A sve će to začiniti drugi Citroenov vozač Miko Hirvonen koji  je trećeg dana relija u Monte Carlu ubacio u veću brzinu i sada za trećeplasiranim kasni 21 sekundu što je itekako nadoknadljivo.  Na petom mjestu je trenutno Evgeny Novikov, iza njega je njegov timski kolega Francois Delecour iz M-Sport Ford. Sedmi je trenutno vozač Minija Pierre Campana, osmi je Ott Tanak ispred P-G Anderssona, dok je trenutno na desetoj poziciji Armindo Araujo sa više od 14 minuta zaostatka za prvoplasiranim Loebom. 

Datum objave: 21/01/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook