Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Promjene najavljene za sljedeću godinu

Mazda

Promjene najavljene za sljedeću godinu

Japanski proizvođač automobila iznio je nekoliko ciljeva za narednu 2022. godinu sve u želji da osigura nastavak potražnje za svojim modelima na tržištima...

Mazda će pored nekoliko osvježenih modela sljedeće godine, ljubiteljima uljepšati dan i informacijom da će svaki novi crossover i SUV model doći sa pogonom na sve točkove kao standardnim dijelom opreme. Naime, ova odluka rezultat je želje kompanije da kako kažu podignu: "predanost marke i da svim vlasnicima pruži neuporedivo zadovoljstvo u vožnji", ali može se reći i da održi korak sa jakom konkurencijom na polju većih automobila, koji su danas izuzezetno popularni.

 

 

 

 

 


Sistem pogona na sve točkove i-Activ postaće dio standardne opreme svih novih modela, uključujući CX-3, CX-30, CX-5 i CX-9. Za sada još nije poznato koliko i kako će ovaj potez uticati na cjenovnik ovih automobila, ali sigurno je i logično da će 2022. godine za nove modele kupci morati da izdvoje veću sumu novca. A u samoj kompaniji su najavili da je ovaj potez i dio proširenja brenda u premium sferu. Uz i-Activ sistem pogona na sve točkove, u Mazdi vjeruju da je omogućena posebna veza između vozača i automobila. Sistem konstantno prati prenos težine zavisno o ubrzanju i skretanju vozila te prebacuje snagu na odgovarajuće točkove kako bi se osiguralo optimalno „hvatanje“. Kompanija objašnjava da sistem ne samo da poboljšava performanse vozila, već pruža i dodatnu sigurnost. Takođe za 2022.godinu Mazda je najavila i druge novine, od vizualnih nadogradnji, novih sigurnosnih i pomoćnih sistema, pored naravno standardnog i-Activ sistema. Novost je isto tako, i ažurirana Mazda Intelligent Drive Select tehnologija koja omogućava vozaču da prilagodi načine vožnje zavisno o stanju na cesti.

Datum objave: 15/09/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook