Naslovna > Automobili > Nissan > Z > Promotivni video uoči predstavljanja

Nissan Z

Promotivni video uoči predstavljanja

Nissan će naredne sedmice otkriti potpuno novi sportski model Z, te su kako bi podigli interesovanje javnosti za ovaj događaj objavili tri nova kratka promotivna video snimka...

Japanski proizvođač automobila je krajem prošle godine predstavio potpuno novi konceptualni model Z Proto, a sada, desetak mjeseci nakon toga predstaviće potpuno novi automobil Z. Tačnje u kompaniji su kao tačan datum otkrivanja ovog modela izabrali 17. avgust, a juče su u javnost pustli tri kratka promotivna videa. Na osnovu snimaka, ali i prethodnih špijunskih fotografija ovog modela, možemo zaključiti da će nadolazeći Z imati veoma  sličan dizajn kao konceptualni automobil Z Proto. Posljednji video snimci su veoma kratki, na njima se može vidjeti samo automobil u sijenci ali smo u mogućnosti da primjetimo i njegovu blago žutu boju, baš kao i kod prošlogodišnjeg Z Proto koncepta. Za sada zvanične informacije o postavkama ovog sportskog kupea  nisu puštene, tako da će zainteresovsni kupci morati da se strpe još neko, kratko, vrijeme.

 

 

 

 

 

 

 

Podataka o tome kako će izgledati finalni spoljašnji dizajn nema, osim naznaka da će biti veoma sličan prethodno predstavljenom konceptualnom vozilu. Takođe nema ni službenih informacija o pogonskim sklopovima, pa se u javnom mnjenju provlače pretpostavke da će ispod poklopca motora biti postavljen Infiniti Q60 Red Sport agregat. Ovo je  3.0-litarski V6 sa dvostrukim turbopunjačem, snage 400 KS i 484 Nm. Pogon samo na zadnje točkove će se prenositi putem šestostepenog manuelnog ili automatskog mjenjača. Nije poznato ni kako će izgledati unutrašnjost kabine, tako da ćemo morati sačekati 17. avgust kako bi dobili odgovore na sva ova pitanja. Nakon zvaničnog predstavljanja, očekuje se da će novi model na tržištu biti dostupan početkom sljedeće godine. Podataka o cijeni takođe još uvijek nema. 

 

Datum objave: 13/08/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook