Naslovna > Teme > Propisi su propisi

Zanimljivosti

Propisi su propisi

Možda vlasnik Lamborghinija nije znao da se mjesto za „zelena“ vozila ne odnosi na boju karoserije...

Ukoliko ste nekada posjetili Njemačku, sigurno znate da su oni narod koji se pridržava zakona i poštuje pravila. Svaki prekršaj propisa rezultuje izuzetno brzom reakcijom predstavnika zakona i povlači velike novčane kazne, tako da će te drugi put dobro razmisliti prije nego što napravite istu grešku...

 

 

 

 

Nije poznato koliko dugo vremenski je ovaj Lamborghini Huracan Evo blokirao pristup parking mjestu sa punionicom za električna vozila u Frankfurtu, ali mu je „presudio“ policajac u patroli na – električnom biciklu. Zvuči paradoksalno da je jedan superautomobil uhvatio na djelu i kaznio čuvar zakona u patrolirajući službenim vozilom na pedale i nekoliko volti podrške, ali i takve se stvari dešavaju u svijetu. Ovaj čin je ovjekovječen fotografijom koja je objavljena na zvaničnoj Twitter stranici frankfurtske policije.

 

 

I iako je pozvani kamion koji je pokupio Lamborghinija bio „prljavi dizelaš“, ipak je opravdao svoju reputaciju oslobađajući mjesto predviđeno za čisto električno vozilo. Možda vlasnik ovog Lamborghinija u upečatljivoj Verde Selvans zelenoj nijansi karoserije nije znao značenje termina „zeleni automobil“, ali vjerujemo da mu je sada konačno razjašnjeno. I kaznenim bodovima i novčano.

Datum objave: 10/07/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook