Naslovna > Automobili > Toyota > Crown > Proširena linija predstavljena sa tri dodatna automobila

Toyota Crown

Proširena linija predstavljena sa tri dodatna automobila

Po prvi put, Toyota namjerava ići globalno s Crown-om uvođenjem ovog proširenog portfolija u oko 40 zemalja i regija širom svijeta. Procjenjuje se da će se prodavati oko 200.000 vozila godišnje nakon što sva četiri postanu dostupna do početka 2024.

Kako se ispostavilo, Toyotin novi crossover/SUV za SAD je samo 25 posto Crown priče jer su još tri dodatna modela u pripremi. Sport, Saloon i Estate su izvezeni na scenu kako bi bili uz Crossover tokom događaja organizovanog u Japanu. Oni će činiti šesnaestu generaciju Crown-a nakon što su 2020. godine odlučili preskočiti redizajn trenutnog automobila i fokusirati se na potpuni facelift i prošireni portfolio.Za sada, Toyota prikazuje samo spoljašnji dizajn tri vozila, odlučivši da im zatamni sve prozore. Njihovi interijeri možda još nisu spremni ili ih kompanija jednostavno ne želi pokazati u ovom trenutku. Crveni se zove Crown Sport, ali umjesto da bude sportski automobil kao što mu ime govori, to je u suštini kompaktniji crossover sa vratima prtljažnika umjesto poklopca prtljažnika većeg modela.

 

 

 

 

Crown Sedan je zapravo zamjena za trenutnu petnaestu generaciju Crown koja je u prodaji u Japanu od 2018. Osvježavajuće je vidjeti da Toyota i dalje vjeruje da u ovom SUV svijetu ima mjesta za tradicionalnu limuzinu, pritom atraktivnu . Lako bi se mogla staviti Lexusova značka na automobil i to ne bi izgledalo neumjesno. Kad smo već kod toga, sva četiri vozila imaju prilagođeni Crown logo na prednjoj strani, dok je na stražnjoj strani pričvršćena Toyotina oznaka.

 

 

Što se tiče Crown Estatea, to zapravo i nije karavan, zar ne? U stvari, čak i Toyota kaže da je to "funkcionalni SUV" sa zadnjim sjedištima koja se potpuno preklapaju kako bi stvorili ogroman tovarni prostor. Čini se da je otprilike jednako velik kao Crown iz 2023. koji dolazi u Sjedinjene Države kasnije ove godine i ima "na pretek", što nagovještava moćan pogon. Ovi automobili bazirani na TNGA-u biće predstavljeni uzastopno u narednih godinu i po dana i obećavaju da će isporučiti vodeći nivo kvaliteta.

Datum objave: 18/07/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook