Naslovna > Vijesti > Proširenje ponude

Tesla

Proširenje ponude

Tesla će kasnije ovog mjeseca otkriti svoj dugoočekivani električni pick-up, nazvan Cybertruck, potvrdio je izvršni direktor Elon Musk.

Musk se juče oglasio na Twitteru gdje je napisao: „Cybertruck će biti predstavljen 21. novembra u LA-u u blizini fabrike raketa SpaceX“. Datum je povezao s originalnim filmom Blade Runner, koji je isti datum naveo u jednoj od scena. Datum se takođe poklapa sa izložbom automobila u Los Angelesu, koja je vjerovatno više namjerna. O cijeni još uvijek ne znamo mnogo. Musk je ranije tvrdio da će biti sličan po veličini kao vođa klase F-150, da će koštati manje od 50.000 dolara i da će biti sposobniji od bilo kojeg rivala.

 

Dizajnerski gledano, sve što se do sada moglo vidjeti čisto je spekulativno. Prošli mjesec Musk je twitnuo: "Cybertruck ne liči na nešto što sam vidio da iskače po internetu. Bliže je oklopnom transporteru iz budućnosti.", misleći na koncept fotografije na raznim portalima. Pick-up su i dalje najprodavanija vozila u Sjevernoj Americi, tako da takav potez ima smisla. Ford je u 2018. prodao više od 900.000 kamiona F serije, što ga čini najprodavanijim vozilom u SAD-u. Ford takođe planira lansirati električnu verziju F-150 prije 2022. godine.

Datum objave: 07/11/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook