Naslovna > Automobili > Alfa Romeo > Giulia > Proslava 111-godišnje istorije italijanskog proizvođača

Alfa Romeo

Proslava 111-godišnje istorije italijanskog proizvođača

Parade, dres-kod i posebna izložba u Muzeju: Areze će prikladno biti obojen u crveno kako bi se proslavila 111-godišnja istorija brenda Alfa Romeo, sa 4 dana događaja u ime strasti, posvećenih klubovima i fanovima, Alfistima...

Kada je A.L.F.A. osnovana 24. juna 1910. godine, njeni automobili bili su crveni. Nekoliko godina ranije, Italija je odabrala tu boju za svoje trkačke automobile. Od tada, crvena je postala sastavni dio genetskog koda brenda Alfa Romeo. A danas, na 111. godišnjicu brenda, Muzej će prikladno biti obojen u crveno, kako bi poželio dobrodošlicu mnogim ljubiteljima koji dolaze u Areze da proslave, kao i svake godine. Crvena, parada Alfa Romeo automobila privatnih vlasnika, koja je otvorila 4-dnevni događaj, nastavila se do 27. juna. Crvena boja, dres-kod za posjetioce, i boja maski koje se besplatno dijele na ulazu, da nas sve čuvaju tokom ovih dana. Crvena, specijalna privremena izložba u muzeju. Do subote, tu će biti prikazane bezbrojne nijanse i interpretacije ove boje, sa prikazima modela iz različitih era i sa različitim elementima u inspirativnom sastavu: od ručno farbanih automobila na stazi do tehnologija za bojenje iz skorijih godina, od narandžastih nijansi italijanske crvene do tamne Proteo crvene, a tu je naravno i Alfa Red crvena, poznata po svom kodu AR 501.

 

 


Ovaj dan proslave, kojem će prisustvovati predstavnici Alfa Romeo klubova, kao dokaz njihove istinske strasti prema Biscione brendu, biće poprište događaja koji savršeno povezuje slavnu prošlost brenda sa budućnošću. Danas, prvi kupci modela Giulia GTA i GTAm će moći da preuzmu prve modele ovih izvanrednih automobila, sa samo 500 numerisanih primjeraka. Za te malobrojne srećnike, ekskluzivno korisničko iskustvo je pripremljeno, kao dio posebnog putovanja koje spaja tradiciju i inovacije: imaće priliku da pričaju sa direktorima brenda i dizajna i inženjeringa, koji će ih sprovesti kroz ovo ekskluzivno iskustvo, pričajući im o detaljima i pozadini  jedinstvenog projekta.

 

 


Klijenti će otkriti DNK ovih automobila na putovanju kroz Muzej, sa fokusom na potragu za lakoćom, razvijenom tokom decenija, kako bi se poboljšale performanse na stazi i zadovoljstvo vožnje na putu. Što je još važnije, mogu da sjednu za vozačevo sedište u svom novom Giulia modelu i budu dio ekskluzivne parade na zatvorenoj stazi muzeja. Biće to važna prilika da se i ovdje provozaju ovim automobilom opremljenim super varijantom 2.9 V6 Bi-Turbo od 540 KS, sa 187 KS po litru. On otjelotvoruje jedinstvenu sposobnost brenda da kombinuje stil i sportski duh. Međutim, upečatljive performanse modela Giulia nisu zasnovane samo na ovom motoru visokih performansi, već i na opsežnoj upotrebi ultra-lakih materijala. Giulia GTA je zato uspela da postigne težinu do 100kg nižu od verzije Quadrifoglio, na kojoj je zasnovana.

Datum objave: 30/06/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook