Naslovna > Automobili > Toyota > RAV4 > Proslava 25. rođendana uz stilske novine

Toyota RAV4

Proslava 25. rođendana uz stilske novine

Najpordavaniji krosover japanskog proizvođača slavi 25 godina od dolaska na tržište SAD, i za tu priliku kompanija je dodala nove opcije u paleti boja, te novi paket opreme za novu hibridnu verziju modela...

Za godišnjicu četvrtine vijeka na tržištu najveće ekonomije svijeta, Toyota je priredila samo novine u oblasti dizajna i stila, kao što su nove opcije u paleti boja i točkova, kao i novi nivo opreme za hibridnu verziju.  Tako će se u ponudi nivoa opreme od sada naći SE Hybrid, kao što ime kaže za hibridnu verziju ovog automobila. SE Hybrid ima standardnu monotonu boju, sjedišta obložena tkaninom i infotainment sistem dimenzija 7,0 inča, koji je uparen sa šest zvučnika. SE Hybrid dolazi u dvije varijante: Weather i Convenience. Paket Weather dodaje grijani volan, grijana prednja sjedišta i brisače koji osjećaju kišu, dok Convenience paket dodaje panoramski krov, električno podesiva vrata i veći ekran osjetljiv na dodir od 9,0 inča.

 

 

 

 

 

Još jedna stilska novina koja dolazi ovom prilikom je i Cavalry Blue boja, pozajmljena do drugih modela ovog proizvođača, a kao opcija ova nijansa dostupna je na XSE, TRD Off-Road i SE Hybrid verzijama. Takođe, LE Hybrid, XLE, XLE Hybrid i Adventure paketi opreme dobijaju nove opcije boja točkova, najverovatnije crne ili satensko srebrne, dok XLE Premium Hybrid i Limited Hybrid obe nude potpuno novi dizajn točkova. I na kraju kada je riječ o spoljašnjim dizajnerskim unaprijeđenjima, važno je napomenuti da nekoliko premium paketa opreme dobija i osvježena prednja svjetla, sa LED svjetlima za maglu. Unutrašnjost kabine će takođe dobiti određene stilske novine i izmjene, ali će se one zadržati i ograničiti izmjenom i dodavanjem određenih sitnih detalja i opcija, bez radikalnih promjena. Iz Toyote su najavili da će cijene za sve ažurirane pakete opreme i verzije novog RAV4, objaviti sredinom idućeg mjeseca.

Datum objave: 12/11/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook