Naslovna > Vijesti > Proslava 60 godina postojanja

DS vikend u Parizu

Proslava 60 godina postojanja

U okviru DS WEEK, koji će se u Parizu održavati od 19. do 24. maja, marka DS priprema značajan događaj kako bi s predstavnicima svoje svjetske mreže proslavila 60 godina istorije DS i lansiranje Marke ...

Automobil DS nastao je 1955., a i danas je jedna od ikona francuskog svijeta automobila 20. vijeka.  Svojim komercijalnim i sportskim uspjehom, ali i političkom karijerom, posebno kao službeni automobil generala De Gaullea te kinematografskom karijerom, DS je obilježio život brojnih Francuza te prenosio francusko znanje i umijeće širom svijeta. Uz to izuzetno nasljeđe marka DS, nastalo 1. juna 2014., ima cilj nastaviti avangardan duh tog legendarnog automobila i omogućiti ponovno podizanje francuske automobilske industrije na nivo visoke klase. Zbog toga nudi automobile koji se ističu izvanrednim stilom, tehnologijom, udobnom vožnjom i profinjenošću do najsitnijih detalja.

 

Kako bi obilježila 60. godišnjicu izvornog modela DS i proslavila svoje lansiranje, marka DS organizuje od 19. do 24. maja 2015. značajan događaj u srcu Pariza. Prva četiri dana Marka će ugostiti predstavnike svoje svjetske mreže, a 23. i 24. maja i širu će javnost pozvati na izložbu DS. Istovremeno će se u subotu 23. maja na trkaćoj stazi Linas-Montlhéry održavati najveće ovogodišnje okupljanje izvornih automobila DS s više od 600 vozila. Ti će se automobili sljedeći dan uputiti u Pariz gdje će se provozati obalom Seine i avenijom Champs-Elysées sve do trga Concorde, na kojemu će provesti dobar dio dana. Idejni je začetnik tog okupljanja udruženje ljubitelja automobila DS ‚Le monde de la DS’ (Svijet DS) koju podupire Marka.

 

Datum objave: 30/04/2015
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook