Naslovna > Retro > Proslava 75. godišnjice od nastanka

Ferrari

Proslava 75. godišnjice od nastanka

Italijanski proizvođač luksuznih automobila sprema se za proslavu 75. godišnjice od osnivanja a za tu priliku kreiran je specijalni logo...

Kako se 2021. bliži kraju, Ferrari uvodi logotip 75. godišnjice koji će poslužiti kao podsjetnik da je Enzo Ferrari osnovao kompaniju davne 1947. Dok je njegov prvi automobil bio Auto Avio Costruzioni 815, trkaći automobil 125 S predstavljen je sedam godina kasnije. Bio je prvi model sa oznakom Ferrarija u istoriji. Kako bi obilježili ovu prekretnicu, poseban logo se pojavljuje u novom videu zajedno sa zaposlenima kompanije. 2022. će biti veoma važna godina za Ferrarijevo odjeljenje za ceste trkačke sportove. S jedne strane, Purosangue će biti predstavljen kako bi se iskoristila rastuća popularnost vrhunskih SUV-ova. S druge strane, Scuderia Ferrari se nada da će njen sljedeći bolid Formule 1 konačno ponovo biti konkurentan i da će se boriti protiv Mercedesa i Red Bulla prema novim propisima koji stupaju na snagu.

 

 

 

 

 


Naredne godine takođe dolazi kabriolet verzija 296 GTB, sa plug-in hibridnim V6 pogonskim sklopom. Potvrđen je snažniji atmosferski V12 motor koji će nadmašiti 812 Competizione sa 830 KS, ali nije jasno da li će biti dostupan sa novim automobilom već 2022. godine. Osim otkrivanja novih model, Ferrari prolazi kroz neke velike organizacijske promjene. Benedetto Vigna imenovan je za glavnog izvršnog direktora 1. septembra i planira korporativnu rekonstrukciju. Kompanija sa sjedištem u Maranellu već je najavila da će Nicola Boari, glavni direktor za diverzifikaciju brendova, zajedno sa Michaelom Leitersom, glavnim tehnološkim direktorom, i Vincenzo Regazzoni, glavnim direktorom za proizvodnju, uskoro otići.

Datum objave: 30/12/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook