Naslovna > Automobili > Audi > A1 > Prostran i brz novi A1

Audi

Prostran i brz novi A1

Crvena boja je ove godine izgleda popularna kod Njemačkih brendova, pa je tako i novi Audi A1 na Sajmu automobila u Parizu predstavljen baš u ovoj boji. Pored dvije „ljute mašine“ koje je Audi predstavio u Parizu, a kojima smo pisali prethodnih dana vrijeme je da vas upoznamo i sa nešto svedenijim modelom…

Još 2010. godine Audi je predstavio svoju prvu generaciju Audia A1, ove godine stiže još jedan model iz ove serije, sportback je brži, veći i bolji nego ikad prije. Izloženi primjerak je crvene boje, a na njemu su bijeli naplaci inspirisani relijem. Ovim primjerkom Audi odaje počast reli automobilu Grupe B. Automobil je dug 4,03, širok 1,74 te visok 1,4 metra, a iz Audija poručuju da se radi o "idealnom saputniku za urbani način života". Audi A1 je prostraniji nego ikad ranije, a kupcima su na raspolaganju 15, 16 i 17-inčni naplaci ovisno o opremi. Također, tu su i opcione S-Line komponente eksterijera, a u unutrašnjosti je standardni 8,8-inčni MMI Touch infotainment sistem, dok najbolje opremljeni modeli dobijaju 10,1-inčni ekran.



Model na fotografijama je 30 TFSI koji pokreće najsnažniji 1,4-litarski četverocilindrični motor koji razvija 200 KS. Trocilindrični 1,4-litarski motor u osnovnom modelu isporučuje 95 KS. Trocilindrični motor se može upariti sa 6-stepenim manuelnim ili S-tronic automatskim mjenjačem, dok najsnažnija verzija dolazi isključivo sa S-tronic mjenjačem. Audi planira prodaju novog A1 u Evropi do kraja ove godine.

 

Datum objave: 05/10/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook