Naslovna > Automobili > BMW > Serija 4 > Prostran i siguran

BMW u Ženevi 2015.

Prostran i siguran

Na međunarodnom sajmu automobila u Ženevi koji će se održati od 5. do 15. marta 2015. sa BMW će predstaviti seriju 2 Gran Tourer, koji nudi sjedala za sedmero, i novi kompaktni BMW serije 1 ...

BMW M4 Moto GP sigurnosni automobil, prikazaće kako se snaga motora može učinkovito povećati koristeći inovativni sistem ubrizgavanja vode, što dovodi do smanjene potrošnje goriva i emisije izduvnih gasova pri punom opterećenju. Zatim su tu i brojne inovativne usluge povezane sa svakim aspektom BMW i modela, kao i myKIDIO, novorazvijeni zabavni sistem za djecu.

 

BMW serije 1 do danas širom svijeta prodan je u gotovo dva miliona primjeraka. Sada je ovaj model još je oštriji, sportskiji i učinkovitiji u svom najnovijem izdanju, zajedno sa znatno izmijenjenim dizajnom prednjeg i zadnjeg kraja za izvedbe s 3 i 5 vrata. Nova ponuda benzinskih i dizelskih motora najnovije generacije, donosi dodatne mjere razvijene za smanjenje potrošnje goriva i emisije izduvnih gasova (kombinovana potrošnja goriva: 8,0 – 3,4 litara na 100 kilometara; emisija CO2: 188 – 89 g/km, omogućuje da novi BMW serije 1 klijentima može ponuditi svježi, učinkoviti izvor snage. Ova BMW 116d EfficientDynamics izvedba, pogonjena je trocilindričnim motorom od 85 kW/116 KS, uz prosječnu potrošnju goriva od 3,4 l/100 km i emisiju CO2 od 89 g/km, što ga čini najučinkovitijim automobilom u BMW-ovoj ponudi.

 

BMW serije 2 Gran Tourer pokazuje da je BMW opet stvorio novi segment automobila. Njegova glavna osobina je zadivljujući nivo prostora unutar kompaktnih dimenzija. To je prvi model u premium kompaktnoj klasi koji može smjestiti sedmero putnika u tri reda sjedala uz raskošan i varijabilan prtljažni prostor. Sve to omogućuje BMW-u serije 2 Gran Tourer da zadovolji potrebe mobilnosti mladih porodica i ponudi zahvaljujući novo-razvijenim motorima s turbopunjačima snage od 85 kW/116 KS do 141 kW/192 KS potrošnja goriva od 6,4 – 3,9 l/100 km; emisija CO2: 149 – 104 g/km i BMW-ovu EfficientDynamics paketu sportsku dinamiku spojenu s izvanrednom učinkovitošću i najnižim emisijama CO2 u segmentu.

Datum objave: 25/02/2015
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook