Naslovna > Automobili > Honda > Civic > Prototip službeno predstavljen

Honda Civic

Prototip službeno predstavljen

Aktuelna generacija Civica dobila je zvanične fotografije nasljednika u vidu prototipa koji već sada nagovještava znatne promjene u odnosu na prethodnika...

Honda je predstavila prototip izdanje nove, sada već jedanaeste generacije Civica koja će se u prodaji pojaviti na proljeće sljedeće godine. Novi model biće nešto duži i širi od svog prethodnika u nastojanju da se popuni praznina koja je ostala nakon što je nedavno obustavljen Accord. Takođe, novi Civic će se suočiti sa oštrom konkurencijom rivalskih brendova, pa će se tako naći kao potencijalna alternativa Škodinoj Octaviji i Volkswagenovom Golfu. U Hondi poručuju kako će sa novom generacijom Civica podići ljestvicu u pogledu stila, performansi, sigurnosti i modernih tehnoloških rješenja.

 

 


Na fotografijama prototipa predstavljena je sedan verzija, ali svakako će se u prodaji naći i hatchback izdanje, za razliku od Coupe modela kojeg su u Hondi još ranije otkazali. On što posebno raduje fanove Civica jesu već potvrđene sportske verzije, Civic Si i naravno visoko performansni Civic Type R uz koje će standardno dolaziti manuelni mjenjač. Što se tiče eksterijera, prikazani prototip Civica ima potpuno novi prednji kraj sa izraženijom maskom hladnjaka i oštrijim LED dnevnim svjetlima. Ostatak ,,tijela“ zadržava relativno jednostavan dizajn atletskih proporcija kao što je to bio slučaj i kod još uvijek aktuelne desete generacije. Sa zadnje strane oštri uglovi i specifičan dizajn branika aktuelnog modela zamijenjeni su sa daleko jednostavnijim i smirenijim izgledom.

 

 


Unutrašnjost novog Civica predstavljena je samo u vidu ilustracije, a može se primijetiti da je jednostavniji izgled eksterijera prenesen i u sam enterijer. U centru pažnje je novi 9-inčni sistem multimedije osjetljiv na dodir, a primijetan je i jako mali broj tastera. U Hondi poručuju kako je prilikom dizajna novog enterijera fokus bio na jednostavnost i ergonomičnost. Pored toga, spominju se i napredni sistemi sigurnosti i unaprijeđena varijanta Hondine Advanced Compatibility Engineering šasije.

Datum objave: 18/11/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook