Naslovna > Auto moto sport > Prva pobjeda Micka Schumachera

Formula 4

Prva pobjeda Micka Schumachera

Mick Schumacher, sin legendarnog vozača Formule 1 Michaela Schumachera krenuo je očevim putem pa je tako ostvario prvu pobjedu u karijeri u takmičenju Formule 4 …

Ovogodišnja sezona ADAC Formule 4 startovala je proteklog vikenda u njemačkom gradu Ottersleben. Na posljednjoj trci na pobjedničko postolje se popeo šesnaestogodišnji Mick Schumacher koji je na prethodne dvije trke zauzimao 9 i 12 mjesto.  Nakon što je potpisao ugovor sa holandskim timom Van Amersfoort Racing mladi Schumacher  je pokazao svoj talenat pobjedom na stazi Motosrport Arena i najavio da će njegovo prezime i u narednim godinama biti prisutno na stazama formule.

 

U generalnom poretku Formule 4 Schumacher  se trenutno nalazi na 5. mjestu sa 27 osvojenih poena, a naredna trka će se voziti u oktobru u njemačkom gradu Hochenheim. Zanimljivo je da je i Michael imao sličan start u tim godinama kada je krenuo sa trkama kartinga. Vrlo je vjerovatno da će Mick biti uspješan kao i njegov otac Michael koji je najuspješniji vozač u istoriji Formule 1.

 

Datum objave: 29/04/2015
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook