Naslovna > Automobili > Maserati > MC20 > Prve fotografije novog superautomobila

Maserati MC20

Prve fotografije novog superautomobila

U javnost su izašle službene fotografije novog Maseratija MC20, otkrivajući u potpunosti izgled novog superautomobila...

Fotografije dugo očekivanog Maseratijevog modela MC20 procurile su na internet uoči zvaničnog predstavljanja zakazanog za večeras. Kada stigne na tržište ovaj Maserati će predstavljati konkurenciju Lamborghiniju Huracan i McLarenu 600LT. Do sada su izlazile brojne fotografije sa testne vožnje pod kamuflažom, ali ove objavljene otkrivaju sve detalje novog vozila.

 

 

 

MC20 stilsku inspiraciju crpi iz svog „pretka“, odnosno modela MC12 sa centralno postavljenom pogonskom jedinicom. Odlikuje se sličnim niskoprofilnim prednjim krajem, prednjim svjetlima i istom širokom, uskom rešetkom hladnjaka na kome se nalazi centralno postavljen zaštitini znak brenda – srebrni trozubac. Na zadnjem kraju vozila se ističe veliki difuzor sa otvorima za vazduh koji se podudaraju sa agresivnim prednjim razdjelnikom i bočnim dijelovima kako bi se osigurala funkcionalna potisna sila. Zadnje svjetlosne grupe su dizajnerski slične onima što se nalaze na modelu Grand Turismo.

 

 

 

Dodatne stilske karakteristike koje su do sada bile nepoznate su jedinstveni aluminijumski naplaci, rešetka zadnjeg vjetrobrana u obliku trozubca i leptir-vrata koja se po prvi pojavljuju na serijskom modelu Maseratija. Ove fotografije takođe po prvi put pružaju uvid u unutrašnjost vozila, gdje se ističe potpuno novi infotainment sistem, digitalna instrument tabla i medijski ekran smješten u centralni dio konzole. Tu je i zanimljivi rotacioni upravljač na centralnoj konzoli, za koji se pretpostavlja da će služiti promjenama karakteristike šasije vozila.

 

O pogonskoj jedinici i istorijskom naslijeđu Maseratija MC20 je pisano u više navrata, tako da ih ne treba posebno isticati, a za sve detalje treba sačekati zakazanu prezentaciju...

Datum objave: 09/09/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook