Naslovna > Automobili > Mercedes-Benz > A Klasa > Prve informacije ne otkrivaju previše

Uhvaćen novi Mercedes AMG A35

Prve informacije ne otkrivaju previše

Pojavile su se prve špijunske fotografije novog Mercedesa AMG A35, koji bi se trebao pojaviti na tržištu krajem ove godine.

Predviđeno je da ovaj automobil bude u rangu ispod  A45 modela ali kao direktna konkurencija Audijevom S3 modelu. Na slikama prototipa se primjećuje skromniji bodykit sa dodatnim usisnicima zraka, prednji spojler se nastavlja na bočne pragove dok se nazad primjećuje ozbiljan par izduvnih cijevi velikog promjera. Neprovjereni izvori kažu da bi ovaj automobil bio opremljen 2.0 turbo motorom sa 4 cilindra uz dodatak hibridne tehnologije EQ Boost već predstavljene u modelu E350. Ukupna snaga ovakvo projektovanog sistema bi se trebala kretati oko 300 KS.

 

AMG šef  Tobias Moers je potvrdio postojanje koncepta A35, ali nije dao nikakve konkretne informacije o snazi i performansama. Govoreći za CAR magazine  na sajmu automobila  u Los Angelesu prošle godine, otkrio je da će AMG razvijati popuno novu šasiju, osovine i kinematiku za modelu A35 i potvrdio da finalni proizvod  neće biti samo preslikani Mercedes  sa AMG znakom već potpuno preuređeni automobil. Na pitanja novinara šef AMG-a je rekao da za više detalja moramo sačekati kraj godine i predstavljanje ovog modela očekivane cijene od oko 38 000 eura.

Datum objave: 08/01/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook