Naslovna > Automobili > Seat > Ibiza > Prve nezvanične fotografije
FOTO GALERIJA (6)

Seat Ibiza Cupra

Prve nezvanične fotografije

Ibiza je drugi model iz Seata koji nosu oznaku Cupra, jer očekivana Seat Ateca SUV je prva koja bi trebala da nosi Cupra logo.

Novi takmičar u GTI klasi automobila se upravo pojavio na fotografijama koje su procurile u javnost. Očigledna promjena u odnosu na prethodni model je nestanak SEAT znaka jer se sada pojavio novi CUPRA logo. Prvi put se novi logo pojavljuje na rešetki hladnjaka performantnog modela iz Seata, a primjećujemo i puno agresivniji Bodykit. Automobil prikazan na fotografijama će navodno koristiti isti motor kao i Polo GTI, a podsjećamo da se radi o 2.0 litarskom četverocilindrašu snage 197 KS. Seat Ibiza Cupra vjerovatno dolazi sa  DSG mjenjačem od 7 brzina, ako je suditi po fotografijama, a detalji u unutrašnjosti poput upravljača obloženog Alcantarom i karbona na vanjskim i unutrašnjim dijelovima karoserije će biti standard.

 

Predstavljanje ovog modela je inače najavljeno za  Geneva Motor Show i tada ćemo se uvjeriti jesu li ovo bile fotografije produkcijskog modela Ibiza Cupra.

Datum objave: 22/02/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook