Naslovna > Automobili > Hyundai > Santa Fe > Prve oficijelne fotografije

Hyundai Santa Fe 2019

Prve oficijelne fotografije

Nakon duge „teaser“ kampanje i špijunskih fotografija, zvanične slike četvrte generacije Hyundaija Santa Fe su danas stigle.

Potpuno promjenjen u odnosu na prethodnika  usvojio je interesantan prednji izgled sa tankim i povišenim svjetlosnim grupama pomalo nalik na Konu i skoro pokazani kocept Nexo Hydrogen  Fuel Cell crossover FCEV. Kaskadna rešetka hladnjaka već viđena na  i30 dominira prednjim dijelom,  a sekudarni sklop svjetlosnih grupa daje jedan drugačiji i poseban  izgled koji nije viđen do sada na SUV vozilima. Trenutno raspolažemo  samo jednom slikom automobila pa možemo primjetiti samo karakternu crtu koja se proteže od prednjih svjetlosnih grupa prema zadnjem kraju automobila, dok obrubi lukova iznad točkova izgledaju vrlo robusno i naglašeno. Pri pogledu u unutrašnjost primjećuje se redizajnirana kabina sa centralnom konzolom opet djelomično nalik na Konu, a Infotainment sistem izgleda odlično postavljen na gornji dio centralne konzole što će omogućiti vozaču praćenje parametara sistema bez skidanja pogleda sa ceste. Ponuđene pogonske jedinice su 2.0 i 2.2 litarski turbodiesel agregati i jedan turbobenzinski agregat zapremine 2.0 litra, a proizvođač navodi da će automatski mjenjač sa 8 stepeni prenosa biti serijski, zajedno sa 4x4 pogonom.

 

Za sigurnost u vožnji brinuće se elektronska pomoć i to „front colision warning" sistem za upozorenje od mogućeg čeonog sudara,“ i lane departure warning avoidance“ za koji nismo sigurni hoće li raditi kao lane assist kao  kod nekih drugih proizvođača. Znamo da će Safe Exist Assist sistem sprečavati otvaranje vrata u saobraćajnu traku u slučaju nadolazećeg automobila, kao i Rear Occupant Alert koji će podsjećati vozača na prisutnu dječju sjedalicu prilikom izlaženja iz vozila.Prezentacija novog modela Hyundai Santa Fe je zakazana za New York Auto Show krajem sljedećeg mjeseca.

Datum objave: 06/02/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook