Naslovna > Automobili > Volkswagen > Aero B > Prve špijunske fotografije novog modela

Volkswagen Aero B

Prve špijunske fotografije novog modela

Njemački proizvođač automobila radi na potpuno novom automobilu pod nazivom Aero B, riječ je o električnoj limuzini koja će popuniti prazninu u Volkswagenovoj ponudi nakon prestanka proizvodnje modela Passat...

Volkswagen se ozbiljno prihvatio posla, kada je riječ o razvoju i širenju ponude potpuno električnih automobila, u prilog tome idu prve špijunske fotografije, nastale tokom testiranja električne limuzine Aero B, koja bi na tržištu trebala biti dostupna već 2023. godine. Nakon hatchback i SUV modela ID.3 i ID.4, paletu električnih vozila, između ostalog, upotpuniće nadolazeći Aero B, koji na fotografijama ne nosi mnogo kamuflažne trake. Za sada, kamuflažna maska nalazi se samo na farovima i na dizajnu naličja, gdje je kod konvencionalnih automobila inače smještena maska hladnjaka motora, koja se zbog mehaničkog sklopa pogonske jedinice ne nalazi na električnim vozilima.

 

 

 

 

 


Kada je riječ o prednjem dijelu, kao i kod postojećih Volkswagenovih električnih modela, očekuje se da će dominirati dizajn svjetlosnih sklopova. Takođe najvjerovatnije će biti primjenjen dizajn svjetlosnih traka, koje bi se spajajući farove prostirale čitavom širinom naličja automobila. Bočni izged automobila je minimalistički dizajniran, sa ravnim ručkama. Straga se nalazi linija osvjetljenja stop svjetla, koja se proteže gotovo čitavom širinom iznad stražnjeg stakla, a prisutne su i imitacije otvora za ispuštanje gasova, koje se nalaze na krajevima branika. Nova električna limuzina dizajnirana je po uzoru na koncept  Volkswagen Space Vizzion, a očekuje se da će pored limuzine ovaj model mogao dobiti i oblik karavana.  Standardno za Volkswagenove električne automobile, Aero B će se voziti na MEB platformi. Očekujte da će osnovni model imati pogon na stražnje točkove, ali izgledan je dolazak i verzije sa dva elektrikna motora i pogonom na sve točkove. Na kraju, postoji čak i mogućnost GTX varijante fokusirane na performanse.

Datum objave: 13/09/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook