Naslovna > Automobili > Land Rover > Range Rover Sport > Prve špijunske fotografije novog SUV-a uoči premijere

Range Rover Sport

Prve špijunske fotografije novog SUV-a uoči premijere

Kupci će i dalje imati izbor motora sa unutrašnjim sagorijevanjem na sljedećem Range Rover Sportu, ali velika novost je da će SUV biti dostupan i sa čisto električnim pogonom...

Land Rover je ove sedmice izbacio teaser model treće generacije, sa akcionim snimcima van puta. Otvor iza prednjeg točka i zatamnjeni krov su dizajnerske karakteristike prenijete iz trenutnog modela. Tanka prednja svjetla i agresivni bočni otvori takođe su postavljeni da se vrate na novi Range Rover Sport. Sve u svemu, očekujemo da se novi automobil neće previše razlikovati od jezika dizajna svog prethodnika, baš kao prošlogodišnji Range Rover pune veličine. Nije iznenađujuće da Land Rover igra na sigurno s obzirom da Range Rover Sport nadmašuje model pune veličine skoro 2:1.

 

 

 


Zadnja svjetla na novom Range Roveru su velika promjena u odnosu na prethodni model, jer su ugrađena u crnu ploču koja postaje neprozirna kada svjetla nisu uključena. Iako je nejasno sa ovih špijunskih snimaka, isto se može vidjeti na novom Range Rover Sportu, iako u zaokruženom izgledu. Pravougaoni dvostruki auspusi takođe su naglašeni i označavaju dodatnu sportsku namjeru ovog automobila.

 

 

Jaguar Land Rover je ranije potvrdio da će sarađivati sa BMW-om na električnim pogonskim jedinicama za svoja vozila sljedeće generacije. Električni Range Rover je već zakazan za lansiranje u Ujedinjenom Kraljevstvu 2024. godine – a očekuje se da će ga pratiti čisto električni Range Rover Sport, koristeći istu EV tehnologiju kao i nadolazeće BMW i5 i i7 limuzine.

Datum objave: 29/04/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook