Naslovna > Automobili > Audi > E-tron > Prve špijunske fotografije redizajniranog modela

Audi E-Tron Sportback

Prve špijunske fotografije redizajniranog modela

Njemački proizvođač automobila 2018. godine predstavio je svoj prvi potpuno električni model E-Tron, koji će sada dobiti redizajniranu verziju...

Na špijunskim fotografijama po prvi put se pojavio testni model, redizajnirane verzije kupeolikog SUV modela E-Tron Sportback, koji nosi kamuflažnu masku na naličju i na stražnjem dijelu automobila. Očekuje se da će facelift srednjeg ciklusa pored promjena u dizajnu donijeti i druge novine, a vrijeme će pokazati tačno o čemu će biti riječ. Za sada nezvanični izvjaštaji koji su dospijevali u javnost tokom minulog ljeta, govore da u kompaniji planiraju unaprijediti električni pogonski sklop, kako bi redizajnirani model imao snažniji i efikasniji pogon, sa većim dometom kretanja.

 

 

 

 

 

Konkretno navedeno je da bi nova baterija sa većim kapacitetom trebala omogućiti domet od 600 km u sklopu jednog punjenja, što je za jednu trećinu više od trenutnog dometa koji iznosi 400 km, u verziji koja je namijenjena za tržište Evrope. Novi E-Tron će takođe dobiti određene novine dizajna, iako kamuflaža pokriva promjene na ovom testnom vozilu. Pa tako maska vjerovatno skriva nova svjetla, redizajniranu masku hladnjaka i dotjerani prednji branik. Nazad stražnja svjetla izgledaju elegantnije, a čini se da zadnja svjetlosna traka ostaje. Sva ažuriranja unutrašnjosti će se vjerovatno svesti na minimum, iako bi određene postavke mogle biti izmjenjene. Prema trenutnim saznanjima, njemački proizvođač automobila će redizajniranu verziju svog prvog električnog modela predstaviti krajem naredne godine. Dok bi novi E-Tron na tržištu trebao biti dostupan u nekom periodu 2023. godine. Ovim potezom Audi planira da svom e-automobilu produži životni vijek do najmanje 2025. godine, a i da održi korak sa rivalima, koji konstantno predstavljaju nove i unaprijeđene električne modele.

Datum objave: 07/10/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook