Naslovna > Automobili > Škoda > Vizion E > Prve zvanične fotografije

2015 Škoda VisionC

Prve zvanične fotografije

Ovaj automobil karakterisaće 1.4 litarski TSI četvorocilindarski motor, koji može koristili i benzin i komprimovani prirodni gas...

Škoda je konačno objavila prve fotografije svog VisionC koncepta, koji posjeduje četvoro vrata. Na taj način, ovaj automobil se idealno uklapa u termin coupe sa četvoro vrata, koji je prvi popularizovao Mercedes sa svojim CLS modelom. U sav ovaj „kalup“ savršeno su se uklopili i Audi A5 Sportback, Volkswagen CC, a vjerovatno će istu filozofiju predstavljati i novi BMW serije 4 Gran Coupe.

 

Ovaj automobil karakteriše 1.4 litarski TSI četvorocilindarski motor, koji može da koristi i benzin i komprimovani gas. Iz Škode istuču kako VisionC troši 3,4 kilograma komprimovanog gasa po kilomteru, te da emituje 91 g/km štetnih gasova, što je u rangu popularnih „Greenline“ dizel motora iz Škode.

 

MQB Volkswagenova platforma, koja je takoše osnova Volkswagen Golfa, Audi A3, novog Seat Leona, te Škoda Octavie, dizajnirana je sa osvrtom na CNG pogonske agregate, ali i benzinske, električne i hibridne pogone. 

Datum objave: 27/02/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook