Naslovna > Auto moto sport > Prvi dan Monte Carla

WRC

Prvi dan Monte Carla

Nakon prvog dana i četiri odvezene etape već možemo reći da je povratak utrke u Monte Carlu pun pogodak, te da nam uzbuđenja neće nedostajati u narednim danima

Sva previranja prije početka sezone oko organizacijskih pojedinosti nakon današnjeg dana biće zaboravljena, jer su četiri etape u Monte Carlu pokazale kako je WRC uzbudljiv. Dan je sjajno počeo za Ford i Latvalu, koji je nakon prve etape imao čak tridesetak sekundi prednosti u odnosu na Loeba.

 

Latvala je jurio zahvaljujući mekšoj komponenti guma. No, čini se da ga je taj odabir koštao u trećem brzincu, kada je Latvala završio van staze zajedno sa Fiestom. Špekulisalo se o eventualnom nastavku utrke za Latvalu, no to se kasnije pokazalo kao netačno. Latvala je završio prvu utrku. To je iskoristio Loeb, koji je trenutno u vodstvu sa više od 1 minute prednosti u odnosu na vozača Minija Danija Sordu. Da će Ford ove sezone biti vrlo dobar, pored Latvale potvrđuje i Peter Solberg koji je trenutno treći ispred Sebastien Ogiera u VW Skodi.  Nakon četiri današnje etape, sutra je na rasporedu njih šest, a u petak sedam. Posljednja etapa vozit će se u nedjelju. 

Datum objave: 18/01/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook