Naslovna > Vijesti > Prvi električni automobil ovog branda

Volkswagen ID.3

Prvi električni automobil ovog branda

Pod svjetlima sajma u Frankfurtu zasijao je i Volkswagenov prvi električni automobil ID.3. Ovaj model uveliko podsjeća na neprevaziđenog Golfa, a sličnih su i dimenzija.

Serijska proizvodnja bi trebala početi već narednog mjeseca, a iz VW-a su se pohvalili da već imaju preko 30.000 rezervacija potencijalnih kupaca. Vozilo je smješteno na MEB mehaničku platformu, koja je razvijena isključivo za vozila sa električnim pogonom. Baterije se u ovom slučaju nalaze u podu, dok je elektromotor smješten u zadnjem dijelu vozila.U ponudi će se naći tri verzije, koje će se prvenstveno razlikovati po kapacitetu baterija i snazi pogonskog motora.

 

Proizvođač će u osnovnom paketu opreme ponuditi između ostalog satelitsku navigaciju, grijanje prednjih sjedišta i upravljača, kao i 18-inčne alu naplatke. Skuplji paket Plus stiže sa zadnjom kamerom za pomoć pri parkiranju, adaptivnim tempomatom, beskontaktnim otključavanjem vozila, te matrix LED svjetlim, naplacima veličine 19 inča, dok su u vrhu ponude, odnosno Max paketu opreme dostupni točkovi veći za još jedan inč, te head-up displej, premijum audio sistem marke Beats i panoramski krov. Kako su ranije još iz ove kompanije saopštili početna cijena osnovnog modela u Njemačkoj ne bi trebala biti veća od 30.000 eura. 

Datum objave: 20/09/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook