Naslovna > Automobili > BMW > Serija 3 > Prvi M3 u karavanskom izdanju ikad

BMW M3 Touring

Prvi M3 u karavanskom izdanju ikad

BMW M putem društvenih mreža i zvanično najavio lansiranje prvog M3 Touringa koji se može očekivati najvjerovatnije 2022. godine...

Na Instagram profilu BMW M službeno je najavljeno lansiranje po prvi put ikad BMW M3 verzije u karavnskoj Touring formi. Na fotografiji se može vidjeti zadnji kraj najsnažnijeg karavana serije 3, dok je ostatak automobila prikriven sjenkama. Osvijetljena svjetla pozajmljena su sa regularne serije 3, a ispod njih se nalazi sportski stražnji branik sa agresivnim crnim difuzorom i četiri ispušne cijevi. Sjenke prikrivaju ostatak automobila, ali nema sumnje da će dizajnerske linije pratiti one sa standardne M3 verzije.

 

 

 

 

Glasine nagovještavaju da bi novi M3 Touring mogao dolaziti sa različitim snagama i pogonom. Kao posebno zanimljiv nameće se manje snažan Pure model sa 460 KS, zadnjim pogonom i ono najvažnije, šestostepenim manuelnim mjenjačem. Standardni M3 Touring imaće 480 KS, dok će najsnažnija Competition izvedba isporučivati 510 KS uz xDrive pogon i automatski osmostepeni mjenjač.

 

Kako saopštavaju iz kompanije, u Garchingu u blizini Minhena, gdje se nalazi dom BMW M GmbH odjela, u toku je razvoj daljih ostvarenja snova kroz prvi ikada BMW M3 Touring koji će upotpuniti gamu modela. Podsjećanja radi, prije tačno 20 godina BMW je predstavio konceptualni M3 Touring temeljen na E46 generaciji, koji nažalost nikada nije krenuo u proizvodnju. Za očekivati je da će M3 Touring biti lansiran nakon verzije M4 Cabriolet koji će na tržište iduće ljeto, pa će karavanski M3 najvjerovatnije doći  2022. godine.

Datum objave: 13/08/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook