Naslovna > Vijesti > Prvi model na električni pogon

Harley-Davidson

Prvi model na električni pogon

Popularni proizvođač pridružio se trendu elektrifikacije i predstavio je svoj prvi električni motocikl, pod nazivom LireWire...

Novi Harley-Davidson odlikovaće visoke performanse, napredna tehnologija, te ekskluzivni izgled kao što smo i navikli do sada. Prema navodima proizvođača, upravljivost je izuzetna, zahvaljujući prije svega krutom aluminijumskom ramu, optimizovanom centru gravitacije i prilagodljivom vješanju. Motor je idealan za gradske sredine, između dva punjenja njegove baterije će obezbjediti autonomiju od 235 kilometara. Tu je i tehnologija brzog punjenja, koja će omogućiti da se ovaj model na DC brzim punjačima do 80% kapaciteta napuni za svega 40 minuta.

 

Pogonska jedinica HD Revelation sposobna je da momentalno razvije potrebni obrtni momenat, zahvaljujući čemu LireWire do stotke stiže sa svega 3 sekunde. Motocikl je opremljen brojnim elektronskim sistemima pomoći u vožnji za vozača, poput Defensive Rider Systems koji poboljšava skretanje. Početna cijena starta sa 29.799 dolara.
 

Datum objave: 30/07/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook