Naslovna > Automobili > Hyundai > i20 > Prvi modeli Nove Generacije i20 u Evropi

Hyundai fabrika u Turskoj HAOS počela s proizvodnjom

Prvi modeli Nove Generacije i20 u Evropi

Hyundai fabrika u Turskoj HAOS počela s proizvodnjom Nove Generacije i20. Ključna uloga u jačanju prodaje B segmenta u Europi

Hyundai Motor fabrika automobila u Turskoj, Hyundai Assan Otomotiv Sanayi (HAOS) zvanično je počela sa proizvodnjom Nove Generacije i20 za europsko tržište. Nova Generacija i20 će zasigurno imati ključnu ulogu u jačanju prodaje B segmenta vozila na europskom tržištu. Dizajniran, razvijen i konstruiran u Europi, Nova Generacija i20 je istinski europski model  i svoj debi imao je na Sajmu automobila u Parizu u ovom mjesecu.  Novo vozilo B segmenta  pokazuje stilizovan i sofisticirani dizajn u svakoj svojoj liniji, kao i izuzetnu prostranost i poboljšane, unaprijeđene detalje  interijera.  U ponudi na cjelokupnom europskom tržištu ovo vozilo moći će se naći sa  1.25  litarskim, 1.4 litarskim benzinskim agregatima, kao i sa dva dizelska agregata od  1.1  i 1.4  litra (samo u određenim zemljema).

 

Prodaja Nove Generacije i20 će  na europskom tržištu početi zvanično krajem godine, dok kod nas možemo očekivati dolazak ovog modela nešto kasnije u narednoj godini. Očekuje se sa sigurnošću da će ovo vozilo premašiti očekivanja europskih kupaca, te da će donijeti beskrajni užitak u svakoj vožnji.Fabrika u Turskoj igra važnu ulogu za europsko tržište obzirom da sva proizvodnja je isključivo bazirana na novim i10 i i20 koji se prodaju na istom. Ova fabrika još od 1997. godine proizvela je preko milion jedinica, a trenutni proizvodni kapacitet je dosegao 200.000  jedinica godišnje.

 

Datum objave: 17/10/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook