Naslovna > Suzuki > Across > Prvi Suzukijev hibrid na evropskom tržištu

Suzuki Across

Prvi Suzukijev hibrid na evropskom tržištu

Novi Suzuki Across bi se narednog mjeseca trebao pojaviti na evropskom tržištu kao prvi plug-in hibridni model ovog japanskog brenda...

U osnovi, Across je rebrendirana verzija Toyote RAV4 i predstavlja rezultat nedavno sklopljenog partnerstva između dva japanska brenda. Kozmetičke izmjene u odnosu na RAV4 su minimalne, jer je Suzuki postavio nove oznake, prednje i zadnje branike, restilizovane zadnje svjetlosne elemente i LED prednja svjetla. Kupci dobijaju i set 19-inčnih aluminijumskih naplataka i izbor šest nijansi karoserije.

 

 

 

U kabini se nalazi multifunkcionalni upravljač, klima uređaj i infotainment ekran osjetljiv na dodir od devet inča sa Apple CarPlay i Android Auto podrškom. Tu je niz pretinaca za sitnice i držača za boce po cijeloj kabini, kao i električna utičnica u prtljažniku.

 

 

 

 

 

 

Suzuki Across pokreće plug-in hibridni pogonski sklop koji se sastoji od 2,5-litarskog četvorocilindarskog benzinskog agregata, litijum-jonske baterije od 18,8 kWh i elektromotora na svakoj osovini. Kombinovano, ovaj sklop isporučuje 182 KS pri 270 Nm obrtog momenta što omogućava ubrzanje od nule do 100 km/h za samo šest sekundi. Autonomija u potpuno električnom režimu vožnje iznosi 75 kilometara sa jednim punjenjem baterije.

 

Na tržište Velike Britanije bi trebao stići u toku idućeg mjeseca, a cijena bi se kretala od 50.170 eura po jedinici...

Datum objave: 21/10/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook