Naslovna > Automobili > Mercedes-Benz > GT AMG > Prvi tuning paket za kralja Nurburgringa

Mercedes AMG GT Black Series

Prvi tuning paket za kralja Nurburgringa

Wheelsandmore je predstavio prvi paket nadogradnji za AMG GT Black Series koji pored novih točkova, donosi i povećanje snage, zbog čega se maksimalna brzina penje na 336 km/h...

Vlasnici automobila koji je proglašen za najbrži serijski automobil ikad koji je pregazio Nurburgring, sasvim sigurno bi pomislili da tu ne treba ništa mijenjati. Ipak, ekipa iz Wheelsandmore želi promijeniti to mišljenje i to predstavljanjem prvog tuning paketa za AMG GT Black Series. Nazvan je Underdock, a prvo što upada u oči jeste set novih točkova za još atraktivniji izgled. Novi točkovi su karakteristični po centralnoj bravi izrađenoj od aluminijuma i magnezijuma, što omogućava mijenjanje točkova bez potrebe za promjenom cijele glavčine.

 

 


Što se tiče samih naplataka, oni dolaze u veličini od 20 inča sa dvostrukim dizajnom sa pet krakova, koji se isporučuju u raznim bojama. Nadogradnja kompanije ne završava se sa točkovima. Wheelsandmore je takođe povećao snagu motora na 789 KS i 870 Nm obrtnog momenta ažuriranjem upravljačke jedinice. Na ovaj način je povećana maksimalna brzina koja sada iznosi 336 km/h. Naravno, sa više snage dolazi i potreba za boljim setom kočnica, pa je Wheelsandmore uskladio karbonsko-keramičke disk kočnice sa posebnim pločicama. Tuning paket će ponuditi i novi sportski izduvni sistem, ali informacije u ovom trenutku nisu dostupne.

Datum objave: 08/03/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook