Naslovna > Automobili > Hyundai > Ioniq > Prvih 2500 jedinica u Evropi rasprodato za manje od 24 časa

Hyundai Ioniq 6

Prvih 2500 jedinica u Evropi rasprodato za manje od 24 časa

Prvi kontingent Ioniq 6 od 2.500 primjeraka ponuđen je za pretprodaju u Njemačkoj, Velikoj Britaniji, Francuskoj, Norveškoj i Holandiji...

Hyundai Ioniq 6 First Edition ograničeni model koji je predvodnik u Evropi rasprodat je za manje od dan nakon što je pretprodaja počela 9. novembra. Svih 2.500 primjeraka Ioniq 6 First Edition dostupnih u Njemačkoj—koja je imala najveću raspodjelu od 1.000 jedinica—, Ujedinjenom Kraljevstvu, Francuskoj, Norveškoj i Holandiji rasprodato je za manje od 24 časa, uprkos osnovnoj cijeni od 54.995 funti u Velikoj Britaniji i 66.400 € u Njemačkoj. Hyundai kaže da će kupcima koji su bili u mogućnosti da osiguraju ekskluzivno izdanje putem interneta svoje vozilo isporučiti između marta i aprila 2023. godine, dok će oni koji nisu mogli unaprijed naručiti Ioniq 6 First Edition dobiti ponudu od svog dilera.

 

 

 


Kao što se i očekivalo s obzirom na cijenu, Hyundai Ioniq 6 First Edition ima vrhunski pogonski sklop, sistem pogona na sva četiri točka (AWD) sa dva motora u kombinaciji sa dugotrajnom baterijom od 77,4 kWh. Pogonski sklop obezbjeđuje 320 konjskih snaga i 605 Nm obrtnog momenta na sva četiri točka, dok baterija omogućava WLTP kombinovani domet vožnje do 519 kilometara. Prvo izdanje ima koristi od 800-voltnog sistema punjenja platforme E-GMP koji mu daje kompatibilnost sa ultrabrzim punjačem od 350 kW i uključuje sistem grijanja baterije za optimizovano vrijeme punjenja u svim uslovima.

 

 


Ioniq 6 First Edition takođe donosi niz ekskluzivnih elemenata dizajna eksterijera i enterijera inspirisanih Hyundai Prophecy EV konceptom. Vanjske izmjene uključuju privlačnu mat crnu završnu obradu njegovih 20-inčnih točkova, sjajne crne poklopce i lajsne retrovizora, crne aluminijske 'H' ambleme na prednjem braniku i donjoj strani vrata prtljažnika, te izbor od četiri boje karoserije: Biophilic Blue Pearl, Serenity White Pearl, Nocturne Grey Metallic i Gravity Gold Mat. U unutrašnjosti, kupci Ioniq 6 First Edition dobijaju čast u crnoj unutrašnjosti koja sadrži crnu oblogu, ekskluzivna kožna kombinovana sjedišta sa sivom tartan tkaninom i namjenske patosnice First Edition ECONYL sa detaljima u sivom tartanu.

Datum objave: 15/11/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook