Naslovna > Automobili > Kia > EV6 > Prvo isključivo električno vozilo

Kia EV6

Prvo isključivo električno vozilo

Kia je razotkrila prve fotografije modela 'EV6' – svog prvog isključivo baterijskog električnog vozila (BEV), napravljenog na Kijinoj novoj EV platformi (električna globalna modularna platforma odn. E-GMP)...

EV6 je i prvi model Kijine nove generacije BEV-ova kog su razvili u skladu s novom dizajnerskom filozofijom i utjelovljava Kijin prelazak na elektrifikaciju. Viši podpredsjednik i vođa Kijinog globalnog dizajnerskog centra Karim Habib smatra da je EV6 utjelovljenje namjene brenda – slogana "Pokret koji inspiriše," kao i nove dizajnerske filozofije. Dodaje da je dizajniran tako da svako putovanje inspiriše pružanjem instinktivnog i prirodnog doživljaja, koji poboljšava svakidašnji život klijenata, a pored toga korisnicima omogućava vlasništvo, koje je jednostavno, intuitivno i integrirano.

 

 


Kao dio preoblikovanja brenda odsad će Kijina nova isključivo baterijska električna vozila imati imena u skladu s novom strategijom. Novi pristup donosi jednostavnost i dosljednost u Kijinoj nomenklaturi EV-ova širom svijeta. Sva Kijina nova baterijska električna vozila imaće prefiks 'EV', koji će korisnicima pomoći kod razumijevanja koji modeli su potpuno električni. Tome slijedi broj, koji odgovara položaju vozila u gami. Model EV6, dizajniran i napravljen u skladu s Kijinim novim sloganom "Pokret koji inspiriše " (engl. Movement that inspires) svjetskoj javnosti će biti predstavljen u prvom kvartalu 2021. godine.

Datum objave: 09/03/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook