Naslovna > Automobili > BMW > X8 > Prvo, pa M verzija

BMW X8

Prvo, pa M verzija

Izlaskom na tržište Alpine XB7 skoro da je nestala potreba za plasiranjem na tržište modela M varijante BMW-a X7. Bavarski proizvođač međutim planira nastavak razvoja modela X8, a vrhunac ponude ovog segmenta bi trebala biti performantna verzija „osmice“pod oznakom M...

Prema pisanju pojedinih medija BMW je donio odluku da nadolazeći model X8 bude kreiran na vlastitoj platformi, umjesto one na kojoj se bazira X7, što je u suprotnosti sa dosadašnjim ustaljenom praksom korištenja zajedničkih arhitektura na SUV modelima coupe linija. U dosadašnjoj praksi korištenja zajedničkih platformi, X6 predstavlja coupe varijantu X5, ali po svemu sudeći ovakvo rješenje neće biti primjenjeno na vodeći model SUV segmenta. Prema istim izvorima, u ponudi se neće naći stanadardana verzija modela X8, nego će odmah „uskočiti“ u performantnu M liniju.

 

 

 

Ovakva odluka bavarskog giganta zvuči pomalo čudno i prilično nerealno, jer uvijek ima kupaca koji prefiraju „mirniji“ stil vožnje i koje ne zanimaju performantne varijante SUV linije. Što se tiče pogonske strane, X8 M bi trebao biti opremljen V8 agregatom koji bi isporučivao oko 750 KS. Što se tiče izgleda, X8 M bi svakako trebao imati krov padajuće linije u coupe stilu, ali i masku hladnjaka po ugledu na konceptualni model X7 iPerformance. Konceptualna verzija X8 M bi trebala ugledati svjetlost dana do kraja ove godine, dok se serijski model i isporuka na tržište može očekivati početkom 2021. godine.

Datum objave: 22/05/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook