Naslovna > Vijesti > Putovanje kroz SAD

Formula 1

Putovanje kroz SAD

Vozači Aston Martin Red Bull Racinga, Daniel Ricciardo i Max Verstappen, su se u RB7 bolidu vozili od zapadne do istočne obale SAD-a, prošavši neke od najljepših i najpoznatijih predjela te zemlje...

Pred Veliku nagradu SAD-a, koja se ovog vikenda vozi u Austinu (Teksas), izašao je drugi video koji prati putovanje Red Bullovih vozača kroz SAD u F1 bolidu. Od Kalifornije do Floride, Ricciardo i Verstappen su punim gasom vozili legendarni RB7, u kojem su 2011. godine Red Bull i Sebastian Vettel osvojili dvostruku krunu u Svjetskom prvenstvu Formule 1.

 

U prvom dijelu, ovog avgusta, Ricciardo je krenuo sa zapadne obale SAD-a, tačnije iz Kalifornije. U RB7 bolidu je prešao most Golden Gate u San Franciscu, u Dolini smrti je zamijenio gume, potom je u Utahu prošao kroz dolinu Monument Valley i pejzaže Divljeg zapada, da bi na kraju stigao u Las Vegas na noćnu vožnju čuvenim Stripom, dijelu bulevara gdje su smještene najpoznatije kockarnice i hoteli.U drugom videu, sada sa Verstappenom kao vozačem, putovanje se nastavlja u Stjenovitim planinama u Koloradu, starom cestom i sporednim putevima, od kojih se većina nalazi iznad 2.750 metara nadmorske visine. Nakratko je zastao da zamijeni gume ispred lokalne prodavnice u Twin Lakesu, visoko u brdima Kolorada.Putovanje je završio na zapadnoj obali SAD-a, u Miamiju, više od 3.000 kilometara daleko od polazne tačke, gdje je kružio ulicama kvarta South Beach, da bi na plaži zamijenio gume, te izvodio osmice i palio gume na pijesku.

 

Datum objave: 22/10/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook