Naslovna > Automobili > Peugeot > Traveller > Putovanje na struju
FOTO GALERIJA (8)

Peugeot e-Traveller

Putovanje na struju

Peugeot je predstavio novu potpuno električnu verziju svog putničkog kombija sa osam sjedišta Traveller...

Peugeot e-Traveller mehanički je identičan novom kombiju e-Expert sa kojim dijeli zajedničku platformu i električni motor postavljen u prednjem dijelu vozila. Pogonski sistem isporučuje 136 KS i 260 Nm obrtnog momenta, što je prema podacima proizvođača dovoljno za ubrzanje od nule do 100 km/h za 13,1 sekundu i maksimalnu brzinu od 130 km/h.

 

 

 

e-Traveller posjeduje tri režima vožnje: Eco koji ograničava snagu na 81 KS i 180 Nm obrtnog momenta radi što većeg dometa, Normal koji omogućava jačinu od 108 KS i 210 Nm što je prema Peugeotu dovoljno za svakodnevnu vožnju i Power režim koji dopušta korištenje maksimalne snage pogona. Peugeot za sada nudi bateriju od samo 50 kWh koja omogućava maksimalnu autonomiju od 230 kilometara sa jednim punjenjem. Proizvođač daje garanciju da će baterija zadržati minimalno 70% kapaciteta 8 godina ili 160.000 pređenih kilometara. Kada se uključi u jednofazni kućni punjač snage 7,4 kW, baterija e-Travellera se napuni u potpunosti za oko 7,5 sati. Trofazni punjač od 11 kW može napuniti bateriju na 80% kapaciteta za samo 30 minuta.

 

 

 

Sa svih osam sjedišta ovaj kombi raspolaže sa ukupno 1.500 litara prtljažnog prostora,  koje se može povećati do 4.900 litara kada se ukloni drugi i treći red sjedišta. Kako bi se razlikovao od konvencionalnog modela, Peugeot je e-Traveller opremio sa nekoliko kozmetičkih dodataka, uključujući „lažnu“ rešetku hladnjaka, novu instrument tablu sa pokazivačem nivoa napunjenosti baterije i jedinstvenu grafiku za sedmonični infotaiment sistem. Kupcima će na raspolaganju biti široka paleta dodatne opreme po želji, uključujući head-up displej, grijana sjedišta, kožne presvlake i kontrolu klimatizacije uz pomoć aplikacije za pametne telefone.

 

 

Ovaj električni osmosjed bi trebao biti dostupan na tržištu od jula ove godine, a cijena za sad još uvijek nije poznata.

Datum objave: 05/06/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook