Naslovna > Vijesti > Q30 u Frankfurtu

Infiniti

Q30 u Frankfurtu

Nakon tri godine od predstavljanja koncepta Q30, Infiniti će na predstojećem Sajmu automobila u Frankfurtu konačno pokazati produkcijsku verziju svog kompakta

Jedina objavljena zvanična fotografija dokaz je da je Infiniti Q30 spreman da se pokaže javnosti, što će se i desiti u Franfkurtu za koji mjesec. Novi Infiniti je izrađen po uzoru na Q50, a izgradnju njegovog dizajna kontrolisao je novi direktor ovog odjela gospodin Alfonso Albaisa. Q30 će koristiti Mercedesovu platformu sa prednjim pogonom, na kojoj je izgrađena i aktuelna A klasa.

 

Proizvodnja će se odvijati u Nissanovoj tvornici u Sunderlandu, koja je nedavno proširena i u koju je investirano 250 miliona eura. Za sada je poznato da će jedan od motora u ponudi Infinitija Q30 biti i 2,2 litarski dizelaš (u modelu Q50 ima 170KS i 400 Nm). Osim spomenute Mercedesove A klase, glavni konkurenti ovog modela biće Audi A3 i BMW serije 1. Nakon predstavljanja Q30, pojavit će se i crossover nastao na bazi njega, pod imenom QX30, čiji smo koncept upoznali na ovogodišnjem ženevskom sajmu. Njegovi konkurenti će biti Audi Q3, BMW X1 i Mercedes GLA. 

Datum objave: 22/07/2015
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook