Naslovna > Automobili > Audi > Q9 > Q9 (možda) do kraja godine

Audi

Q9 (možda) do kraja godine

Prema spekulacijama proizvođač iz Ingolštata namjerava da u toku ove godine izbaci na tržište SUV model koji bi predstavljao direktnu konkurenciju BMW X7 i MB GLS...

 

O dizajnu ovog modela spekuliše se već duže vrijeme, ali prema nekim informacijama novi Audi Q9 mi mogao ugledati svjetlost dana do kraja ove godine. Audi Q9 bi trebao biti projektovan u obliku SUV modela, ali veči i luksuzniji od aktuelnog Q8. Ako se glasne pokažu kao tačne i Q9 bude pandan pomenutom BMW-u X7 i Mercedesu GLS, mogli bi se nadati tradicionalnijem dizajnu i prostoru za sedam putnika u kabini sa dovoljno prostora i komfora za veće putnike na zadnjoj klupi.

 

Audi je brendirao i patentirao naziv Q9 još 2013 godine kada i SQ2 koji je trenutno u proizvodnoj fazi. Još uvijek više detalja o ovom novom modelu nije dostupno u javnosti, ali ukoliko bude stvarno konstruisan do kraja ove godine, ne treba sumjati da će po Audijevom ustaljenom običaju kupcima biti dostupan u nekoliko varijanti. Ne treba sumnjati da će u ponudi biti i performantna varijanta RS koja bi mogla raspolagati sa više od 600 KS.

Datum objave: 13/01/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook