Naslovna > Automobili > Audi > R8 > R8 sa agresivnijom dizajnom i snažnijim agregatima

Audi

R8 sa agresivnijom dizajnom i snažnijim agregatima

Pored kozmetičkih promjena, novi Audi R8 stiže i sa jačim motorima, u prodaji bi se trebao naći početkom naredne godine u kupe i “Spyder” varijanti...

Obe verzije ovog sportskog automobila su dobile dizajnersko osvježenje, koje se prvenstveno odnosi na “Singleframe” masku hladnjaka iznad koje se nalaze tri otvora ispod poklopca motora, a tu su još i prednji spliter, kao i usisnici za vazduh sa agresivnijim dizajnom. Nekih većih promjena nema, s tim da redizajnirani model posjeduje novi poklopac motora izrađen iz tri dijela, a standardnoj paleti boja se pridružuju nove dvije, Kemora Gray i Ascari Blue. Enterijerom dominiraju pastelno siva boja, sa tamno sivim šavovima, te braon sa sivim šavovima i crna sa plavim šavovima, dok će se u najskupljem modelu naći performance design paket opreme, koji podrazumjeva kožu i alkantaru, ali i detalje od ugljenikovih vlakana.

 

Što se performansi tiče, novi R8 stiže sa unapređenim V10 agregatom koji razvija 562 konjske snage (419 kW) i 550 Nm obrtnog momenta, što je za 29 konjskih snaga (22 kW) i 10 Nm obrtnog momenta više nego što je razvijao V10 agregat pre restilizacije. Ovo unaprijeđenje agregata će kupe verziji omogućiti maksimalnu brzinu od 324 km/h, te ubrzanje do stotke za 3,4 sekunde. Audi je promenio i oznaku verzije R8 V10 Plus, koja sada nosi naziv R8 V10 Performance Quattro. U modelu R8 V10 Performance Quattro, vozaču su na raspolaganju tri nova moda: Dry (za suv kolovoz), Wet (vlažan put) i Snow (snijeg na putu). Unaprijeđen je i elektronski program za kontrolu stabilnosti, pa je Audiju R8 sada potrebno 1,5 m manje nego ranije da se zaustavi pri brzini od 100 km/h, dok je zaustavni put 200-0 km/h kraći za 5 metara.

 

Datum objave: 25/10/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook