Naslovna > Teme > Računari i oprema za učenike OŠ “Ivo Andrić“ u Tesliću

Nestro Grupacija

Računari i oprema za učenike OŠ “Ivo Andrić“ u Tesliću

Siguran sam da će donirana oprema unaprijediti rad na računarima i informatičko znanje učenika ove obrazovne ustanove, rekao je prilikom uručenja računara, Konstantin Ermakov načelnik odjeljenja za informacione tehnologije Optima Grupe i dodao da je informatička pismenost danas jedan od temeljnih osnova znanja i budućnosti...

Nestro Grupacija („Optima Grupa“ d.o.o., „Rafinerija nafte Brod“ a.d., „Rafinerija ulja Modriča“ a.d. Modriča i „Nestro Petrol“ a.d.) tokom svog dugogodišnjeg poslovanja vodi računa da u skladu sa razvojem kompanija, pozitivno utiče na razvoj društva i sredine u kojoj posluje kroz društveno odgovorno poslovanje. Svoju opredjeljenost, potvrdili su i donacijom vrijedne računarske opreme Osnovnoj školi „Ivo Andrić“ u Đuliću, opština Teslić. „Siguran sam da će donirana oprema unaprijediti rad na računarima i informatičko znanje učenika ove obrazovne ustanove“, rekao je prilikom uručenja računara, Konstantin Ermakov načelnik odjeljenja za informacione tehnologije Optima Grupe i dodao da je informatička pismenost danas jedan od temeljnih osnova znanja i budućnosti. „Kvalitetni informatički temelji danas daće nam sutra puno kvalitetnih IT stručnjaka iz ove škole“, rekao je Konstantin.

 

 

„Računarska oprema u našoj školi je već dotrajala, pa nas je donacija Nestro Grupacije zaista obradovala. Ova donacija pruža šansu učenicima škole da kvalitetnije uplove u svijet informatičkog znanja i omogućiće im da na ovom polju dosegnu svoje pune potencijale“, izjavila je Biljana Kuzmanović v.d. direktorica OŠ „Ivo Andrić“. Predstavnici „Optima Grupe“ uručili su šest računarskih kompleta: monitori, kućišta, tastature, miševi, printeri i zvučnici, kao i softwerske sisteme (Windows 8.1 i Microsoft Office 2013) v.d. direktorici OŠ „Ivo Andrić“ Biljani Kuzmanović. Donacija računarske opreme predstavlja nastavak prakse društveno odgovornog poslovanja Nestro Grupacije i podršku razvoju obrazovanja i informatičke pismenosti.

Datum objave: 12/07/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook