Naslovna > Automobili > Mercedes-Benz > SL > Radovi na novom kabrioletu pri kraju

Mercedes AMG SL

Radovi na novom kabrioletu pri kraju

U blizini staze u Nurburgringu prilikom jednog od posljednjih testiranja, fotografisan je potpuno novi model Mercedes AMG SL, u stanju koje je, kako se čini spremno za fabričku proizvodnju...

Novi AMG SL dolazi kao zamjena za legendarni Mercedes SL model, jer je Mercedesova performantna podmarka AMG preuzela ovaj projekat, prilagodivši ga svom stilu. Potpuno novi sportski kabriolet uhvaćen je na špijunskim fotografijama prilikom završnih testiranja, a analiza slika pokazuje da je model spreman za serijsku proizvodnju, te da je službeno predstavljanje samo pitanje dana ili sedmice. Kamuflažna maska ostala je još samo na određenim dijelovima, na svjetlima, kao i na prednjem i stražnjem kraju, ali zapravo ne krije ništa bitno.

 

 

 

 

 

Novi SL pokazuje i poseban dizajn ručki na vratima, karakterističan za novije modele ovog proizvođača. Takođe ističe se i platneni krov, posljednji put korišten od strane SL-a za generaciju R129, koji se prodavao između 1989. i 2001. godine. Novi kabriolet donosi mnoge izmjene i više sportski stil u odnosu na prethodnika R231, što je i očekivano sa obzirom na promjenu brenda proizvođača. Prednjim dijelom dominira zaista upečatljiva Panamericana maska hladnjaka, okružena elegantnim farovima u skladu sa drugim vozilima koji nose trokraku zvijezdu. Dizajn veoma dugog poklopca motora ostaje karakterističan za SL modele, kao i razmjere uopšte, ali to bi bilo sve što će model nove generacije imati zajedničko sa svojim prethodnikom u smislu osnovnih postavki. Kada je riječ o paleti pogonskih sklopova, očekuje se kombinacija 6-cilindričnih, i 8-cilindričnih, agregata, dok je takođe izgledno da će najmoćnija biti električna verzija sa V-8 motorom. Nije poznato da li će novi SL kabrio dobiti plug-in hibridnu varijantu, niti da li će ona bti slična kao kod novog GT 63 E Performance modela, ili postoje neka ograničenja u osnovnom dizajnu koja se ne mogu prevazići. Ukoliko se ispostavi ipak da će ovaj model dobiti priključnu hibridnu varijantu, može se napomenuti da ta verzija kod E Performance modela ima pogonski sklop snage nevjerovatnih 831 KS, pa bi se moglo očekivati nešto slično i kod AMG SL-a. Spoljašnji dizajn modela sa fotografija je spreman za proizvodnju, a unutrašnjost je već službeno potpuno otkrivena još ranije, pa se tako svjetska premijera može održai u narednim sedmicama. Novi SL nije debitovao na sajmu IAA u Minhenu ranije ovog mjeseca jer je Mercedesov štand već bio prepun, a činili su ga novi automobili EQE, AMG EQS, te Maybach EQS SUV koncept i EQG koncept.

Datum objave: 17/09/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook