Naslovna > Auto moto sport > Raikkonen neće voziti do kraja sezone!

Formula 1 – Šok za Lotus

Raikkonen neće voziti do kraja sezone!

Sezona za Finca je završena! Naime, Finac zbog operacije leđa neće moći voziti dvije zadnje trke...

Tim Lotus se nalazi u velikom problemu! Njihov najbolji vozač Finac Kimi Raikkonen, neće moći da nastupi na poslednje dvije trke u ovoj sezoni. Naime, Raikkonen je povrijedio leđa, a to zahtijeva operaciju.
Čini se kako Lotus i Raikkonen nikako ne mogu da postignu neke dogovore. U posljednjih nekoliko dana,mnogo se govorilo o tome da će Finac da bojkotuje trke u završnici sezone, jer Lotus kasni sa isplatama plata. Međutim, taj problem je, bar zasada, riješen dolaskom bogatih sponzora. Ali, Raikkonen opet neće biti u mogućnosti da vozi dvije posljednje trke ove sezone.

 

Problemi sa lejđima „ledenog“ Finca prate još od trke u Singapuru. Međutim, bolovi su postajali sve gori i gori, pa Raikkonen jednostavno nije mogao da izdrži, te se odlučio za nešto raniju operaciju, koja će da utiče na kraj sezone. Nakon operacije, najmanje četiri sedmice će se Kimi morati oporavljati, što znači da je sezona za njega završena ranije.

 

Doktori su ti koji su Raikkonenu preporučili da se što brže odluči na operaciju, a nakon zahvata, Raikkonen četiri sedmice neće ništa moći da radi. Niko ne krije razočarenje što će ova sezona za fantastičnog Finca ovako da završi, što će na ovakav način da se završi njegova saradnja sa timom Lotusa, gdje je, prije problema sa platama, rekao da je mnogo sretan.

 

Međutim, operacija je izuzetno neophodna, kako bi mogao da se na vrijeme oporavi, te da u novu sezonu uđe potpuno oporavljen. Zasada još nije potvrđeno, ali pretpostavlja se da će Raikkonena u bolidu zamijeniti rezervni vozač, Davide Valsecchi. 

Datum objave: 11/11/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook