Naslovna > Automobili > Land Rover > Range Rover > Range Rover 2018 Facelift sa Hybridnom tehnologijom

Land Rover

Range Rover 2018 Facelift sa Hybridnom tehnologijom

Land Rover je predstavio osvježeni Range Rover sa oznakom modelske godine 2018.

Već se na prvi pogled može zaključiti da se radi o ažuriranoj verziji koja je u mnogim detaljima bolja od prethodnika što i jeste smisao svakog facelifta.
Nova maska motora uz nova Pixel-laser LED svjetla daju svjež izgled prednjem dijelu. Sličan recept sa novim LED svjetlima primijenjen je i na zadnji dio pa je dizajnerski posao zaokružen na efektan način.
Unutrašnjost je osvježena novim Touch Pro Duo multimedijalnim sistemom čiji je glavni dio 10 inčni kolor ekran osjetljiv na dodir. U sklopu redizajna poboljšana su sjedišta kao i sve obloge – od vrata do krova.

 


Poboljšana su i zadnja sjedišta čiji se nasloni mogu postaviti pod uglom od 40 stepeni a uz to se može odabrati jedan od 25 programa za masažu. Za putnike na zadnjim sjedištima predviđen je i ekran dijagonale 12 inča te 4G WiFi Hotspot. Da bi se pametni telefoni i tableti mogli adekvatno puniti instalirano je nekoliko USB i 12V punjača...
Kao novost ispod prednje haube navodi se hybridni sklop sačinjen od 2.0 litrenog benzinca i elektromotora koji energiju crpi iz seta baterija kapaciteta 13,1 kWh. Snaga u sinergiji iznosi 404 KS i 640 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Ubrzanje od 0 do 100 km/h završi se za 6,4 sekundi dok je maksimalna brzina 220 km/h. Autonomija na samo električni pogon iznosi solidnih 50 km.
Recimo da top verziju pogoni 5.0 litreni V8 benzinac sa 565 KS i 700 Nm obrtnog momenta što je dovoljno sa se ubrzanje od 0 do 100 km/h završi za 5.1 sekundi...

 

Datum objave: 11/10/2017
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook