Naslovna > Automobili > Maserati > Levante > Ranije odgođeni debi se približava

Maserati Grecale

Ranije odgođeni debi se približava

Maserati će konačno zvanično predstaviti svoj novi SUV model Grecale u bliskoj budućnosti, nakon otkazivanja prethodnog roka, zbog pandemije korona virusa...

Pored promjena u vlasničkoj strukturi kompanije i dobijanja novog vlasnika, proizvođač luksuznih automobila Maserati nastavio je normalno rad na svojim projektima, uključujući i na novom SUV modelu, srednje veličine Grecale. Tek drugo SUV vozilo u svojoj ponudi, u Maseratiju su najavili u septembru prošle godine, a službeno predstavljanje je trebalo biti na proljeće ove, 2021. godine. Međutim zbog posljedica pandemije COVID-19 virusa ovaj rok je pomjeren. Novi model Grecale za sada prema najavama iz Maseratija svoju će premijeru doživjeti u novembru ove godine. Stilski, on će počivati na istim osnovama kao i veći SUV model Levante, predstavljen 2017. godine a koji je pozicioniran iznad Grecalea. Oba modela imaće prepoznatljiv sportski stil.

 

 

 

 

 


Posljednje špijunske fotografije otkrivaju finalni dizajnerski oblik novog modela, možemo reći da je to elegantni crossover sa dugim, oštrim nosom i zaobljenim stilom stražnjih blatobrana. Naprijed će se nalaziti ovalna maska hladnjaka sa prepoznatljivim znakom Maseratija u centru, dok za sada nema utisaka da bi nazad moglo da bude nekih iznenađenja u odnosu na starijeg Levantea. Za kraj, na krovu je primjećem elegantan spojler manjih dimenzija. Za sada nema preciznih informacija o pogonskim jedinicama, pretpostavka je da će u ponudi biti dva standardna motora. Prvi je 2.0-litarski blagi hibridni agregat, dok je za ljubitelje moćnijih mašina u ponudi twin-turbo 3.0-litarski, V6 motor snage 621 KS, 729 Nm.  Više informacija o ovome, kao i o cijenama imaćemo u budućem periodu, prije najavljene premijere u novembru.

Datum objave: 06/08/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook