Naslovna > Automobili > Ferrari > 488 > Raskošni 488 Pista Spider mami poglede posjetioca sajma

Ferrari

Raskošni 488 Pista Spider mami poglede posjetioca sajma

Predstavljen u avgustu, Ferrarijev jubilarni 50. kabriolet pojavio se i na Sajmu automobila u Parizu. Ferri je sada objavio detalje o ovom automobilu i poboljšanja u odnosnu na njegovog prethodnika, 488 Spider…

Do sada nam je bilo poznato da Ferrari 488 Pista Spider pokreće 3,9-litarski V8 twin-turbo motor koji isporučuje 720 KS i 770 Nm obrtnog momenta, što mu omogućava da od 0 do 100 km/h ubrza za 2,85 sekundi te dostigne maksimalnu brzinu od 340 km/h. Motor je uparen sa sedmostepenim automatskim mjenjačem koji je brži za 30 milisekundi. Na naplacima su nove Michelin Sport Cup 2 gume. Ono što je novost u odnosu na njegovog prethodnika je poboljšanja aerodinamike za 20 posto, kao i ojačanja komponenti motora. Tako su u novi model između ostalog ugrađeni veći interkuleri smješteni ispred stražnjih točkova, a proizvođač se oslonio na nove tehnologije i strategije iz modela 488 Challenge i 488 GTE u nadi da će Pista Spider biti brži od modela koji zamjenjuje.

Određena poboljšanja očekivano su stigla i za motor, koji je dobio nove ventile i opruge, ojačane klipove i glave cilindara, stanjene su obloge cilindara, a cijeli motor je sada lakši za 18 kilograma, ali to ne nadoknađuje dodatnih 91 kg težine zbog sklopivog krova. Lakša radilica, poklopac motora i branici od karbonskih vlakana te druge promjene doprinose smanjenju težine. Opciono su dostupni 20-inčni naplaci od karbonskih vlakana. Iako 488 Pista Spider svojim izgledom uveliko podsjeća na Pista Coupe bez krova, primjetna su brojna poboljšanja performansi.

 

Datum objave: 03/10/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook