Naslovna > Automobili > Toyota > RAV4 > RAV4, Camry, Corolla i Yaris na smotri u Parizu

Toyota

RAV4, Camry, Corolla i Yaris na smotri u Parizu

Sa Sajmu će ekskluzivno biti prikazana dva ključna proizvodna elementa: hibridna tehnologija i Toyotina nova globalna arhitektura (Toyota New Global Architecture - TNGA)...

Na Sajmu automobila u Parizu ove godine, Toyota će prikazati kako ojačava svoje temelje i priprema se za budući rast. Automobilska industrija ulazi u prelazno razdoblje kakvo se događa jednom u stoljeću, a Toyota se za to priprema prelazeći iz čistog proizvođača automobila u stvaratelja inovativnih oblika mobilnosti nudeći sve bolja rješenja mobilnosti za sve. Ova transformacija brenda ogleda se i u novom sajamskom štandu koji odlikuju 3 odvojena prostora. Jedan – nazvan Start Your Impossible (započni svoje nemoguće) – posvećen je novim rješenjima mobilnosti i budućim inovacijama. Drugi slavi Toyotine aktivnosti u moto sportu s Toyota GAZOO Racingom. Treći dio je posvećen Toyotinim novim modelima, s jasnim fokusom na ponudu najnovijih hibrida. Kako bi u punoj mjeri oslikali promjenu okvira medijske komunikacije, tradicionalnu konferenciju za novinare na Toyota štandu zamijenit će novi digitalni format „na zahtjev“ kojem je moguće pristupiti u bilo kojem trenutku – bilo na štandu ili on-line, na samom sajmu ili bilo gdje u svijetu. Digitalna konferencija za medije započinje kratkim uvodom dr. Johana Van Zyla, Predsjednika i CEO Toyota Motor Europe, nakon čega slijedi interaktivni sistem s modulima posvećenim svakom prikazanom automobilu i drugim ključnim porukama. Ideja je ponuditi medijima veću fleksibilnost na način da prisustvuju Toyotinoj konferenciji za medije kada to njima odgovara, fizičkim prisustvom na sajmu ili virtuelnim posjetom od bilo kuda.

 

 

 

Sa Sajmu automobila u Parizu će ekskluzivno biti prikazana dva ključna proizvodna elementa: hibridna tehnologija i Toyotina nova globalna arhitektura (Toyota New Global Architecture - TNGA). Preko 20 godina Toyota razvija, poboljšava i širi bazu kupaca za svoje hibride. U Parizu će ove godine biti prikazana samo hibridna vozila – od kompaktnog Yarisa do zadnjih generacija Corolle, RAV4 i Camryja. Toyotina nova globalna arhitektura (TNGA) čini temelj Toyotine ponude novih proizvoda i pogonskih sklopova. TNGA je filozofija proizvodnje i konstrukcije koja istovremeno poboljšava dinamička svojstva automobila, ali omogućava i razvoj oblikovanja unutrašnjosti i vanjštine sa snažnijim emotivnim naglaskom. Na štandu će biti premijerno prikazana potpuno nova Corolla Touring Sports kao i hatchback varijanta istog modela. Zahvaljujući novoj platformi TNGA-C, nova se Corolla odlikuje emocionalnim oblikovanjem kao i ponudom dva samopuneća hibridna pogonska sklopa – onim s motorom od 1,8 litara te potpuno novim s motorom od 2,0 litre. Novi RAV4, koji će doživjeti svoju europsku premijeru, ponosi se svojim snažnim, upečatljivim izgledom, novom platformom TNGA-K i novim samopunećim hibridnim pogonskim sklopom s motorom od 2,5 litre. Nakon 14 godina Camry se vraća u zapadnu Europu, sa potpuno novim modelom, također podržanim novom platformom TNGA-K, te, isto tako, uz novi samopuneći hibridni pogonski sklop s motorom od 2,5 litre. Na Sajmu automobila u Parizu prije 20 godina, Yaris je imao svoju svjetsku premijeru. U proslavu te obljetnice, Toyota predstavlja posebnu ediciju „Y20“ koja se odlikuje istom zlatno-žutom bojom karoserije Golden Yellow kao i izvorni automobil iz 1998., ali ovaj put uz dvobojni dodatak uključujući savremeni tamno sivi krov i druge tamno sive naglaske. Druga posebna edicija Yarisa na ovom sajmu, izvedba GR Sport, slavi uspješnu sezonu u reliju Toyota GAZOO Racinga. Osim modela automobila, Toyota će predstaviti najnovija postignuća u tehnologiji sigurnosti sa sistemom Toyota Safety Sense koji sadrži nove funkcionalnosti, a ugrađuje se na novu Corollu i RAV4. Na dijelu posvećenom Toyota GAZOO Racingu, bit će prikazan pobjednički automobil iz Le Mansa 2018., Toyota TS050 Hybrid LMP1 zajedno s toliko željenim trofejom.

Datum objave: 18/09/2018
Komentarišite ovaj članak


Stanje na putevima

Partneri

Auto Shop Magazin

TV Emisija ASM Plus

 

Facebook