Naslovna > Auto moto sport > Red Bull pokrovitelj WRC-a ?

Nezvanično

Red Bull pokrovitelj WRC-a ?

Ovih dana se intenzivno špekuliše o mogućnosti da naredne sezone najpoznatiji reli na svijetu bude pod okriljem Red Bull-a

U jeku ljetne pauze u Svjetskom reli šampionatu, mnogo je špekulacija i nagađanja o predstojećoj sezoni. Priča koja se najčešće spominje tiče se mogućeg sponzorstva Red Bulla za narednu sezonu nad cjelokupnim šampionatom.

 

Detalji ugovora, za kojeg neki tvrde da je već potpisan, nisu poznati. Osim toga u WRC kuloarima kruži još jedna priča a tiče se Nasser Al Attiyah, katarskog vozača i privrednika, koji bi na kraju ove sezone mogao postati i vlasnik jedne ekipe. Izvori navode da bi to trebao biti Citroën World Rally Team, koji bi naredne sezone mogao naslijediti slavu fabričkog Citroena, s obzirom na špekulacije da Loeb i Citroen idu u penziju. Ukoliko se to desi, nema sumnje da će i pored povratka VW-a u ovo takmičenje, WRC dobiti snažan udarac. Stoga, priča o sjedinjavanju WRC-a i IRC-a sve više dobija na značaju i težini, pogotovo ako svemu dodamo činjenicu da automobilsku industriju trese teška kriza.

Datum objave: 13/08/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook